V Košiciach – Šaci chcú postaviť administratívno-polyfunkčný objekt

Predpokladané náklady na výstavbu sú 7,2 mil. eur

vyšlo aj v REG

BRATISLAVA 20. mája (SITA) – Spoločnosť Wisage plánuje postaviť v Košiciach – Šaci administratívno-polyfunkčný objekt. Vyplýva to z investičného zámeru, ktorý je predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA). Predpokladané náklady na výstavbu objektu sú 7,2 mil. eur. S výstavbou objektu, ktorý má byť na zastavanej ploche s rozlohou vyše dvetisíc metrov štvorcových, sa má začať v marci 2021. Dokončenie je naplánované o dva roky neskôr.

V budove majú byť okrem administratívnych priestorov aj obchodné prevádzky, služby a parkovisko. Objekt má byť umiestnený medzi ulicami Buzinská a Učňovská. Bude mať jedno podzemné podlažie, kde bude parkovisko a priestory technického vybavenia, tri nadzemné podlažia s prevládajúcou administratívnou funkciou a jedno ustupujúce podlažie, píše sa v zámere.

Košická firma Wisage spol, s. r. o. bola podľa údajov zverejnených na internetovej stránke www.finstat.sk v roku 2018 v strate vyše 26-tisíc eur a tržby jej vlani medziročne narástli na takmer 89-tisíc eur. Spoločnosť sa zaoberá prenájmom a prevádzkovaním vlastných alebo prenajatých nehnuteľností.

Súvisiace články

Aktuálne správy