Tesla zavádza vylepšenia batérií v Modeloch S a X

Vyšlo aj v ZAU

BRATISLAVA 17. mája (SITA) – Americká spoločnosť Tesla zavádza vylepšenia batérií v niektorých modeloch svojich automobilov. Zástupcovia spoločnosti uviedli, že už čoskoro zavedú novinky v Modeloch S a X, pričom sa zameriavajú na zvýšenú ochranu a životnosť batérií.

Rozhodli sa tak po tom, ako v Hongkongu začalo horieť zaparkované auto tejto značky, pričom podobný prípad sa stal aj v Šanghaji. Oba incidenty v súčasnosti vyšetrujú. „Náš tím bol na mieste a poskytol pomoc nášmu zákazníkovi. Takisto zisťoval fakty o tomto prípade. Sme radi, že všetci sú v poriadku,“ uviedli predstavitelia spoločnosti na margo hongkonského incidentu.

Minulý mesiac tiež začali s preverovaním videa, ktoré sa objavilo na čínskych sociálnych sieťach. V príspevku bolo vidieť, ako jeden z modelov začal horieť v Šanghaji.

Tesla predtým potvrdila, že za prvé tri mesiace tohto roka zaznamenala stratu 702 miliónov dolárov (v prepočte približne 626,6 milióna eur) a predpokladá, že ďalší štvrťrok prinesie ďalšie straty. Spoločnosť tento rok tiež vyhlásila, že plánuje o sedem percent znížiť svoju pracovnú silu.

Vozidlá Tesla už horeli aj v minulosti, no vždy počas jazdy. Vlani sa tak stalo britskému televíznemu režisérovi Michaelovi Morrisovi. Podobný prípad sa stal v roku 2016 vo Francúzsku, kde začal horieť Model S. Niekoľko kusov tohto typu horelo aj v roku 2013.

https://www.bbc.com/news/business-48291140

Súvisiace články

Aktuálne správy