Novým prezidentom AmCham sa stal Gabriel Galgóci

AmCham si zvolila nového prezidenta a členov správnej rady.

Novým prezidentom Americkej obchodnej komory v SR (AmCham) sa stal Gabriel Galgóci. Členovia komory si zvolili aj ôsmich nových členov Správnej rady AmCham, ktorá dohliada na strategické smerovanie komory. Rozhodlo o tom výročné valné zhromaždenie komory, ktoré sa konalo v stredu v Bratislave. Noví členovia správnej rady boli zvolení na dvojročné obdobie. Sú nimi Michaela Benedigová (Seesame), Peter Fischer (T-Systems Slovakia), Gabriel Galgóci (AT&T), Peter Gažík (O2 Slovakia), Peter Kolesár (Civitta Slovakia), Martin Magál (Allen & Overy), Nima Motazed (Swiss Re Slovakia) a Veronika Špaňárová (Citi).

Novozvolený prezident Americkej obchodnej komory v SR Gabriel Galgóci uviedol, že prioritami AmCham naďalej zostávajú vymožiteľnosť práva, kvalita vzdelávania, regionálny rozvoj a inovácie. „Na pôde AmCham vediem a podporujem Fórum centier podnikových služieb, ktoré sa nám spoločne podarilo etablovať ako druhý pilier slovenskej ekonomiky. Bude preto mojím cieľom, aby zlepšovanie podnikateľského prostredia, predvídateľnosť a transparentnosť legislatívneho procesu patrili aj naďalej k hlavným prioritám komory,“ povedal Galgóci.

Medzi hosťami valného zhromaždenia boli napríklad veľvyslanec USA na Slovensku Adam H. Sterling či štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Rastislav Chovanec. Ministerstvo hospodárstva SR podľa štátneho tajomníka Rastislava Chovanca spolupracuje s Americkou obchodnou komorou na viacerých témach. “Patria k nim opatrenia na zlepšovanie podnikateľského prostredia, agenda lepšej regulácie či centier podnikových služieb. Teším sa, že naša spolupráca pokračuje už niekoľko rokov,“ uzavrel Rastislav Chovanec.

Americká obchodná komora v SR bola založená v roku 1993 v Bratislave ako nezávislá nezisková organizácia financovaná výhradne z príspevkov svojich členov. V septembri 2003 bola otvorená nová pobočka AmCham v Košiciach s cieľom podporiť ekonomický rozvoj vo východoslovenskom regióne. Členská základňa v súčasnosti predstavuje viac ako 325 spoločností. Z uvedeného počtu tvoria približne 44 % slovenské spoločnosti, zhruba 21 % je amerických a približne 35 % predstavujú medzinárodné spoločnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy