Soros kúpil podiel v Lyfte

, WSJ Foto: SITA/AP

Miliardár a investor Carl Icahn predal svoj 2,7 percentný podiel v prevádzkovateľovi alternatívnej taxislužby Lyft Georgovi Sorosovi. Stalo sa tak ešte pred vstupom firmy na burzu. S odvolaním sa na zdroje oboznámené so situáciou to uviedol denník The Wall Street Journal.

Prečo Icahn predal svoj podiel práve teraz, nie je jasné, podiel v Lyfte držal zhruba štyri roky, čo nie je na neho relatívne dlhý čas, podotkol WSJ. Icahn, ktorý málokedy investuje do súkromných spoločností, bol údajne nespokojný s plánom Lyftu udeliť svojim dvom zakladateľom pri hlasovaní prakticky majoritu.

Carl Icahn investoval v roku 2015 do Lyftu, ktorého hodnota predstavovala 2,5 miliardy dolárov, zhruba 100 miliónov a neskôr pridal ďalších 50 miliónov. Hodnota transakcie nie je známa, avšak pri cene primárnej ponuky akcií (IPO) sa pohybuje na úrovni 550 miliónov dolárov.

Emisná cena akcií Lyftu teraz predstavovala 72 dolárov, čo firmu ohodnotilo na 24,3 miliardy dolárov. Po raste o 8,7 percenta pri debute v piatok minulého týždňa akcie Lyftu v ďalších dňoch oslabili. V pondelok stratili 12 percent, v stredu mierne stúpli o 1,5 percenta na 70 dolárov.

Súvisiace články

Aktuálne správy