Prezidentom Podnikateľskej aliancie Slovenska sa stal Ivan Košalko

Členmi Rady PAS sa stali Peter Goliaš, Róbert Kičina a Ján Marušinec. Za výkonného riaditeľa bol zvolený Peter Serina.

Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS) si v auguste zvolila nových funkcionárov na nasledujúce dvojročné obdobie, pričom prezidentom sa stal Ivan Košalko. Vo funkcii nahradil dlhoročného prezidenta Ondreja Smolára. Členmi Rady PAS sa stali Peter Goliaš, Róbert Kičina a Ján Marušinec. Za výkonného riaditeľa PAS bol zvolený Peter Serina. Informovala o tom aliancia prostredníctvom tlačovej správy.

Ivan Košalko je v súčasnosti majiteľom firmy Košalko Consulting s.r.o. a poskytuje služby zamerané na rozvoj vodcovských a manažérskych zručností. Peter Goliaš je od roku 2010 riaditeľom mimovládnej organizácie Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy – INEKO. Pôsobí aj ako člen Klubu ekonomických analytikov a člen riadiaceho výboru Free Enterprise & Democracy Network, čo je medzinárodná sieť odborníkov podporujúcich súkromné podnikanie a demokraciu.

Ján Marušinec pracoval na rôznych vysokých pozíciách v štátnej a verejnej správe. Róbert Kičina zastával pozíciu výkonného riaditeľa PAS od roku 2003 do 2015. Peter Serina založil v roku 2008 advokátsku kanceláriu, v ktorej pôsobí do súčasnosti. Z Rady PAS odišiel po dlhoročnom pôsobení Jozef Hajko, vzhľadom na potrebu nezávislosti na novom pôsobisku v RTVS.

Súvisiace články

Aktuálne správy