Kurz eura vzrástol

Spoločná európska mena v utorok mierne posilnila. Euro sa odrazilo od takmer šesťtýždňového minima a jeho kurz vzrástol.
Finančné trhy očakávajú, že americká centrálna banka Fed do konca roka ešte zvýši svoj kľúčový úrok o ďalších 40 bázických bodov po tom, ako ho už dvakrát v tomto roku posunula vyššie.
Kurz spoločnej meny vzrástol v utorok oproti doláru o štvrtinu percenta na 1,1583 USD/EUR po pondelkovom páde na 1,1530 USD/EUR, čo bola jeho najnižšia úroveň od 28. júna, keď údaje o vývoji nemeckých priemyselných objednávok zaostali za prognózami.
Ďalšími menami, ktoré v utorok zaznamenali výraznejší posun, bol austrálsky dolár. Ten vzrástol o 0,5 % na týždňové maximum 0,7427 USD/AUD po tom, ako centrálna banka ponechala svoju politiku bez zmeny.
Aj turecká líra posilnila oproti doláru po správe televíznej stanice CNN Turk, ktorá s odvolaním sa na diplomatické zdroje uviedla, že delegácia tureckých predstaviteľov odcestuje zhruba o dva dni do Washingtonu, aby tam diskutovala o pokračujúcom spore medzi dvoma spojencami z NATO.
Líra v utorok o 9.30 SELČ dosiahla kurz 5,2750 TRY/USD.

Súvisiace články

Aktuálne správy