Profi Credit SR vlani poskytla 7,9 tisíca úverov

Nominálna hodnota poskytnutých úverov bola vlani vo výške 32,3 mil. eur, pre rok 2018 očakáva firma produkciu vo výške 30,6 mil. eur.

Spoločnosť Profi Credit Slovakia poskytla v minulom roku 7,9 tis. úverov. Ako ďalej vyplýva z výročnej správy spoločnosti, v medziročnom porovnaní je to pokles o 19,7 %. Najčastejšie poskytovaným produktom bol spotrebiteľský úver, ktorý tvoril takmer 63 % z celkového portfólia produktov spoločnosti. Firma vykázala vlani stratu 9,5 mil. eur, rok predtým to bola strata 7,4 mil. eur.

Nominálna hodnota poskytnutých úverov bola vlani vo výške 32,3 mil. eur pri poklese o 19,66 %. Počas celej doby pôsobenia spoločnosti Profi Credit Slovakia na slovenskom trhu dosiahla nominálna hodnota poskytnutých úverov 573 mil. eur. Celková historická produkcia, vrátane revolvingov, bola v nominálnej hodnote viac ako 634 mil. eur.

Pod pokles obchodných výsledkov v minulom roku sa podľa vyjadrení spoločnosti podpísali najmä legislatívne zmeny na Slovensku, ktoré sa aplikovali od septembra 2015. Pre rok 2018 očakáva firma produkciu vo výške 30,6 mil. eur. Tento cieľ chce zabezpečiť prostredníctvom reštrukturalizovanej obchodnej siete a orientáciou sa na predaj prostredníctvom call centra a online.

Spoločnosť Profi Credit Slovakia poskytuje úverové finančné služby. Vznikla v roku 2000 ešte pod názvom Profireal Slovakia, zmena názvu prišla v roku 2008. Materskou spoločnosťou Profi Credit Slovakia je spoločnosť Southstream.

Súvisiace články

Aktuálne správy