Vďaka kontrolám klesol počet podvodov pri autách

Dovedna 1775 poisťovacích podvodov odhalila vlani Allianz-Slovenská poisťovňa. Hoci išlo v porovnaní s rokom 2016 o mierny pokles, vzrástla výška uchránenej hodnoty a dosiahla sumu 4,31 milióna eur.
Ako uviedli vo štvrtok v Bratislave na stretnutí s novinármi pracovníci poisťovne, výška odhalených podvodov v neživotnom poistení tvorila 3,72 milióna eur a v životnom poistení 241.000 eur. Zvyšných 340.000 eur tvorili pokusy o podvody už pri vstupe do poistenia.
Poisťovňa zaznamenala nový trend v povinnom zmluvnom poistení (PZP), keď namiesto poškodených plechov, ktoré boli predtým v značnej obľube u podvodníkov, sa ich záujem preorientoval na škody na zdraví. Špecialistom poisťovne sa podarilo odhaliť podvody v tejto oblasti za 1,1 milióna eur.
Nárast podvodov zaznamenala Allianz-SP aj pri poistení podnikateľov a za minulý rok odhalila podvody za 1,24 milióna eur.
Podľa jednotlivých krajov Žilinský kraj, ktorý mal prvenstvo v poistných podvodoch, vystriedal Bratislavský kraj, v ktorom poisťovňa zaevidovala až 421 podvodov v celkovej výške 1,99 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy