Centrum právnej pomoci školilo o osobnom bankrote ľudí s finančnými problémami

Informácie o inštitúte osobného bankrotu aj pomoc pri vyplnení formulárov žiadostí, poskytli právnici Centra právnej pomoci počas bezplatného školenia klientom Asociácie prijímateľov sociálnych služieb v SR z Bratislavy. Povedala pre TASR v utorok tajomníčka tejto celoslovenskej asociácie Dana Gaálová.
Podľa nej problémy s exekúciami, rozkazmi na vypratanie či spotrebiteľskými úvermi od nebankových subjektov majú seniori aj klienti zariadení sociálnych služieb, ktorí majú ťažkosti s mobilitou. „Často sa stáva, že keď sa obracajú na Centrum právnej pomoci, nevedia akým spôsobom, do ktorej kancelárie a podobne. Chceme im školeniami v teréne priamo pomôcť aj vypísať žiadosti,“ konštatovala Gaálová s tým, že iniciatíva vyšla od členov asociácie. Zároveň pripomenula, že školenie by malo urýchliť proces riešenia problémov.
Stretnutia s podobným obsahom budú pokračovať v budúcnosti. Asociácia spolupracuje pri riešení a kontaktovaní sa klientmi v ťažkej situácii s občianskymi aktivistami. „Dôležité je, že ľudia, čo tu boli, sú ďalšími aktivistami pre tých, ktorých majú v rodinách, a vedia tieto informácie šíriť ďalej,“ uviedol aktivista a staromestský miestny poslanec Miroslav Kollár. Podľa neho by si ľudia mali uvedomiť chyby, ktoré urobili a riešiť svoju situáciu.

Súvisiace články

Aktuálne správy