Tržby Pernod Ricard v 1. kvartáli vzrástli o 2 %

Francúzsky výrobca alkoholických nápojov Pernod Ricard oznámil, že jeho tržby sa v 1. štvrťroku finančného roka 2017/18 zvýšili o 2 %. Zároveň potvrdili svoj cieľ, pokiaľ ide o nárast zisku za celý rok.
Čisté tržby francúzskej firmy, ktorej patrí napríklad značka whisky Chivas Regal, sa za tri mesiace do konca septembra 2017 zvýšili na 2,29 miliardy eur z 2,25 miliardy eur v predchádzajúcom roku. Tento výsledok prekonal odhady analytikov spoločnosti FactSet, ktorí očakávali, že sa tržby nezmenia a zostanú na úrovni 2,25 miliardy eur.
Po očistení od vplyvu akvizícií, likvidácií a menových kurzov, tržby Pernod Ricard v uplynulom štvrťroku vzrástli o 5,7 %.
Spoločnosť potvrdila svoje ciele pre fiškálny rok, ktorý sa končí 30. júna 2018, a očakáva nárast zisku v pásme 3 – 5 %.
Motorom rastu tržieb v 1. kvartáli boli najmä zahraničné značky spoločnosti, ako sú Absolut Vodka, Jameson, Ballantine a Malibu, ktorých odbyt sa zvýšil o 8 %.
„Máme za sebou veľmi dobrý štart do nového (finančného) roka, pričom náš rast sa zrýchľuje a diverzifikuje, a to ako z hľadiska trhov, tak značiek,“ povedal výkonný riaditeľ Alexandre Ricard.
Tržby pritom negatívne ovplyvnilo oslabenie mien v Amerike a Ázii.

Súvisiace články

Aktuálne správy