NFP sklamali

NFP sklamali Posledný deň obchodného týždňa zverejnili v Japonsku priemerné hodinové zárobky, ktoré medziročne stúpli o 0.9%, keď sa očakával nárast len o 0.5%.

NFP sklamali

Posledný deň obchodného týždňa zverejnili v Japonsku priemerné hodinové zárobky, ktoré medziročne stúpli o 0.9%, keď sa očakával nárast len o 0.5%. Obchodná bilancia Francúzska dosiahla zápornú úroveň -4.5 miliárd, čo je o 0.9 miliárd lepšie ako sa očakávalo. Maloobchodné tržby Talianska medzimesačne klesli o 0.3%,keď saočakával ich rast o 0.2%. Piata najväčšia španielska banka Banco Sabadell sa rozhodla presunúť svoje oficiálne sídlo z Katalánska do provincie Alicante. Oznámila to včera hovorca spoločnosti. O podobnom kroku teraz uvažuje tiež väčší konkurent CaixaBank. Banco Sabadell a CaixaBank sú najväčšími bankami sídliacimi v Katalánsku, ktoré sa teraz chystá vyhlásiť nezávislosť na Španielsku. Európske akciové indexy uzavreli nasledovne: Eurostoxx 50 -0.28%, FTSE 100 +0.20%, CAC 40 -0.36%, DAX -0.09%.

V Kanade zverejnili údaje zmeny zamestnanosti, ktoré z očakávaných 13.9 tisíc dosiahla úroveň 10.0 tisíc. Kanadská miera nezamestnanosti v septembri stagnovala na úrovni 6.2%. Priemerný hodinová zárobky v USA medzimesačne stúpli o 0.5%, keď sa očakával rast o 0.2%. Ekonomika Spojených štátov v septembri prišla o 33 tisíc pracovných miest, pričom sa očakávalo že vznikne 82 tisíc nových pracovných miest. Miera nezamestnanosti v USA naopak pozitívne prekvapila, keď dosiahla úroveň 4.2%, pričom sa očakávalo že bude stagnovať na úrovni 4.4% z minulého mesiaca. Americké akciové indexy zakončili deň nasledovne: DJIA -0.02%, S&P 500 -0.11%, NASDAQ +0.07%.

Súvisiace články

Aktuálne správy