V meste dokončili opravy 11.200 m2 chodníkov

Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade zavŕšila tohtoročné veľkoplošné opravy mestských komunikácií a chodníkov v podtatranskej metropole. Nové asfaltové koberce dostalo v tomto roku spolu 11.200 štvorcových metrov (m2) chodníkov a 2150 m2 mestských ciest.
Veľkoplošné opravy realizovala od augusta spoločnosť Strabag. Cena diela predstavuje sumu 178.000 eur. „V snahe zabezpečiť čo najrýchlejší a zároveň plynulý priebeh asfaltovania sme už v júni začali s odstraňovaním starých, poškodených najmä liatych asfaltov, ktoré boli následne nahradené novými povrchmi,“ uviedol riaditeľ SMK Peter Fabian.
Výber chodníkov a komunikácií bol vypracovaný SMK Poprad na základe požiadaviek a podnetov občanov a schválený vedením mesta. „Opravované úseky boli na sídliskách Juh a Západ, v mestských častiach Matejovce, Spišská Sobota, Veľká a v centre mesta. Ďalšie kilometre opravených povrchov nadväzujú na minuloročný rekordný rozsah veľkoplošných opráv mestských komunikácií a chodníkov, keď sa podarilo opraviť viac ako 16.000 m2 chodníkov a 407 metrov ciest,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.
Okrem opráv vykonáva SMK aj ďalšiu bežnú údržbu komunikácií. Aktuálne prebieha obnova schodov na Šoltésovej ulici na sídlisku Juh tri, prebieha tiež obnova vodorovného dopravného značenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy