Za lacnejším maslom do Poľska, ale aj do Rakúska

, TN.cz Foto: TASR/AP

Maslo síce zdraželo aj v zahraničí, ale je tam stále lacnejšie ako u nás.

Za lacnejším tovarom do Poľska cestujú predovšetkým ľudia z pohraničných oblastí, ale na populárnych trhoch v Nowom Targu nájdeme EČ vozidiel aj z väčších vzdialeností. Okrem kuraciny, či rýb sa aktuálne nakupuje aj maslo. A nielen na trhoch. V poľskom maloobchodnom reťazci Biedronka sa predáva 300 a 200 gramové, štvrťkilové nie je bežný tovar. Za tristogramové zaplatíte približne 7,5 zlotých, takže asi 1,76 eura. Nájdete aj 375 gramové za zhruba 2,80 eura. V konkurenčnom TESCO je za toľko 250 gramové maslo značky obchodného reťazca. Na Slovensku máme momentálne štvrť kila za cenu pohybujúcu sa okolo 2,5 eura. To je dokonca viac ako v susednom Rakúsku ale aj v Nemecku.  

Maslo, ktoré si dokážete objednať prostredníctvom rakúskeho internetového serveru reťazca Billa, sa pohybuje v rozmedzí od 1,90 eura do 2,7 eura. Pritom bežné maslo na rakúskych pultoch je ešte o 20 % drahšie než v Nemecku. Za bio maslo značky Edeka, ktoré predtým stálo 1,79 eura, dnes zaplatíte 2,19 eura.

Na Slovensku v predajniach obchodného koncernu Rewe, kam patrí aj reťazec Billa, zdraželo 250 gramov masla od polovice minulého roka takmer o 80 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy