PayPal ponúkne v Európe debetné karty

, ČTK Foto: SITA/AP

Spoločnosti PayPal a Visa uzavreli dohodu o spolupráci pri poskytovaní platobných služieb na európskom kontinente. Firma PayPal, ktorá už bankovú licenciu v Európe má, bude môcť ponúkať debetné karty Visa s označením PayPal. Informoval o tom denník Financial Times.

Vydavateľa platobných kariet už dlhší čas tlačí konkurencia systému PayPal, ktorého užívatelia môžu na internete vytvárať platby priamo z bankových účtov a bez použitia platobných kariet. Spoločnosť PayPal, ktorá svoju bankovú licenciu doteraz využívala len k pokladničným službám, tak urobila zásadný krok na svojej ceste na retailový trh.

V niektorých krajinách, napríklad v Taliansku, PayPal už dnes ponúka predplatené karty MasterCard. Debetné karty ponúka v Spojených štátoch. Vďaka dohode so spoločnosťou Visa budú mať používatelia služby PayPal prístup k bezkontaktným platobným terminálom u obchodníkov po celej Európe. To znamená, že zákazníci budú môcť v kamenných obchodoch platiť cez svoj účet v PayPal aj prostredníctvom mobilnej aplikácie.

PayPal je globálna platobná platforma dostupná ľuďom na viac ako 200 trhoch. Zákazníkom umožňuje posielať a prijímať platby vo viac ako 100 menách, vyberať hotovosť v 56 menách a na účtoch PayPal držať peniaze v 25 menách.

Súvisiace články

Aktuálne správy