Nemecké priemyselné objednávky v máji stúpli

Medzimesačne sa májové nové priemyselné objednávky v krajine zvýšili o 1 %, domáce objednávky klesli o 1,9 %, ale zahraničné vzrástli o 3,1 %.

Nové objednávky nemeckých priemyselných firiem v máji medzimesačne podľa predbežných sezónne a kalendárne upravených údajov posilnili o 1 percento. Informoval o tom vo štvrtok na svojej internetovej stránke nemecký štatistický úrad Destatis. Úrad zároveň uviedol, že v apríli podľa revidovaných údajov nové priemyselné objednávky medzimesačne klesli o 2,2 percenta. Predbežný odhad naznačoval, že v apríli oslabili o 2,1 percenta.

Domáce priemyselné objednávky v Nemecku v máji medzimesačne oslabili o 1,9 percenta, ale nové priemyselné objednávky zo zahraničia sa zvýšili o 3,1 percenta. Nové objednávky, ktoré nemecké firmy získali z členských krajín eurozóny, v máji oproti aprílu stúpli o 1,7 percenta. Aprílové objednávky z krajín mimo eurozóny medzimesačne posilnili o 4 percentá.

Objednávky nemeckých firiem vyrábajúcich medziprodukty v máji medzimesačne klesli o 0,7 percenta. Firmám vyrábajúcim kapitálové tovary objednávky posilnili o 2,6 percenta, ale nemecké priemyselné firmy produkujúce spotrebné tovary v máji evidovali pokles objednávok o 2,9 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy