ŽSR opravujú most pri Švedlári

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od 24. apríla od 07.40 h realizujú opravu železničného mosta na železničnej trati medzi Mníškom nad Hnilcom a Švedlárom. Práce potrvajú nepretržite do 28. apríla do 14.50 h. Počas nepretržitej výluky budú vlaky osobnej dopravy nahradené autobusmi.
ŽSR vykonajú na železničnom moste súvislú výmenu 59 kusov drevených mostníc. Počas výluky dôjde aj k nadvihnutiu oceľovej konštrukcie, aby sa mohli očistiť a ošetriť pohyblivé ložiská mosta. Zároveň sa na úsekoch pred a za mostom vykoná úprava nivelety koľaje.
Uvedené činnosti vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami, aby zabezpečili normovaný stav a prevádzkovú spôsobilosť tohto technického objektu železničnej dopravnej cesty.
Keďže železničná trať je jednokoľajná, počas nepretržitej výluky budú vlaky osobnej dopravy medzi železničnými stanicami Mníšek nad Hnilcom a Nálepkovo odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou.
Podrobnejšie informácie o opatreniach v osobnej doprave sa cestujúci dozvedia z vývesiek umiestnených v železničných staniciach alebo ich poskytne dopravca – Železničná spoločnosť Slovensko na telefónnom čísle kontaktného centra – 18 188, prípadne na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým dôjde v dôsledku výlukových prác, a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničných rozhlasov v železničných staniciach.
Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy