Indexy zatvorili zmiešane

V Ázii sme sa dozvedeli devízové rezervy v Číne, ktoré dlhodobo klesajú a aktuálne už dosiahli úroveň 3 biliónov dolárov, pričom medzinárodný menový fond sa vyjadril, že Čína síce má stále priestor na ich ďalšie míňanie, avšak je potreba dbať na prekročenie kritickej úrovne. Rapídne zníženie devízových zásob by v prípade ekonomickej krízy mohlo spôsobiť problémy centrálnej banky pri intervenciách na podporu ekonomiky.

V skorých ranných hodinách mohlo padnúť rozhodnutie o zmene v úrokových sadzbách v Austrálii avšak táto úroveň ostáva nezmenená. Vo Veľkej Británii sa vyhlasoval Halifax index cien domov, ktorý medzimesačne rastie o 0,1 %, pri predpokladanom raste o 0,3 %. Medziročný rast na úrovni 5,1 %, je vzhľadom na očakávanie 5,3 % mierne negatívny. Ceny výrobcov v Taliansku si medziročne pripisujú 2,5 %, pri predchádzajúcej úrovni +0,8 %. Medzi najočakávanejšie a najsledovanejší fundament patril predbežný rast HDP v Eurozóne, ktorá v tretom kvartáli rastie o 0,4 %, čo je v súlade s predchádzajúcou hodnotou a taktiež aj očakávaniami analytikov. Medziročný rast na úrovni 1,7 % značí mierne spomalenie z +1,8 %. Vzhľadom na vyhlasované dáta hlavné európske indexy zatvorili obchodovanie zmiešanie: Euro Stoxx klesol o 0,07 %, FTSE 100 -0,15 %, CAC 40 -0,35 %, DAX rastie o 0,06 %.

V zemi za veľkou mlákou sa vyhlasovala obchodná bilancia Kanady, ktorá skončila na úrovni +0,81 mld. zatiaľ čo očakávania predpokladali +0,7 miliárd. Obchodnú bilanciu sme sa dozvedeli aj za oblasť USA, ktorá je podľa očakávaní na -45,5 miliárd, čo je v súlade aj z predchádzajúcou hodnotu. Americké akciové indexy končili deň taktiež v strate, Dow Jones stratil -0,14 %, SPX -0,29 %, NASDAQ -0,26 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy