Provident prestáva poskytovať nové pôžičky

, SITA Foto: thinkstock

Firma sa tak rozhodla po posúdení legislatívnych zmien v oblasti poskytovania úverov domácnostiam

Spoločnosť Provident pozastavila na Slovensku poskytovanie nových pôžičiek. Upozornila na to televízia Markíza. "Od 18. decembra sme vzhľadom k legislatívnym zmenám týkajúcich sa poskytovania spotrebiteľských úverov pozastavili poskytovanie nových úverov," uvádza firma na svojej webstránke.

 

Ako spoločnosť vysvetlila, po dôkladnom posúdení dopadu zmien na jej podnikanie sa rozhodla ukončiť poskytovanie úverov pre domácnosti prostredníctvom siete obchodných zástupcov na Slovensku a neponúkať ďalej ani úver na účet. "Provident bude naďalej poskytovať servis svojim súčasným zákazníkom a bude vyberať splátky úverov na základe zmluvných záväzkov," dodala firma.

Vlaňajšia novela zákona o spotrebiteľských úveroch zaviedla povoľovací proces pre veriteľov. Podľa tejto novely nebankové subjekty podliehajú dohľadu NBS a môžu pôsobiť iba s licenciou. Provident túto licenciu spolu s ďalšími nebankovými subjektmi získal.

Medzinárodná skupina International Personal Finance (IPF), do ktorej patrí i slovenská pobočka Provident Financial s.r.o., vznikla v roku 2007 odčlenením sa od Provident Financial plc, ako jej predchádzajúca medzinárodná divízia. IPF v súčasnosti pôsobí v ôsmich krajinách sveta, a to v Českej republike, na Slovensku, v Poľsku, Maďarsku, Mexiku a Rumunsku, Bulharsku a Litve. Spoločnosť Provident Financial s.r.o. pôsobila na slovenskom trhu krátkodobých hotovostných pôžičiek pre domácnosti od roku 2001.

Súvisiace články

Aktuálne správy