Zlato – technická analýza

Cena zlata sa zatiaľ drží nad 1200 dolárovou hranicou. Investori dnes čakajú na výsledky nových žiadostí a zajtra na mieru nezamestnanosti v USA. V stredu zlato zažilo jedno dňový rally, zaznamenalo najväčší nárast za dva mesiace, po tom ako ADP zverejnilo slabšie výsledky zamestnanosti v USA. Ďalšou správou bol slabý index nákupných manažérov vo výrobe, ktorého výsledky sú najslabšie za posledných 14 mesiacov.

 

Technika

Na tomto grafe vidíme denný graf (1 sviečka – 1 deň), vidíme tu najdôležitejšie fibonacci hranice. Dlhodobo sa nachádzame v klesajúcom tuneli podľa týždenného grafu, ale naposledy sme nechytili jeho spodnú hranicu (červená čiara na spodku grafu), čo môže znamenať že býky začnú mať nadvládu. Ak sa nám ale podarí vyjsť vyššie, najbližšia významná hranica je na 1230 dolároch.

V tomto 15-minútovom grafe (1 sviečka – 15 minút) od 30. marca je dôležitá streda, kde sme sa dostali až na 1208 dolárov a od toho momentu sa začal formovať mierne klesajúci tunel. Tento tunel sa vytvoril na vrchnej hranici nášho zeleného trojuholníka. Ak ho dokážeme preraziť smerom hore, otestovať a udržať sa nad ním tak ideme hore.  Ak ale prerazíme smerom dolu tak ideme až na 1190 dolárov a ďalej k spodným hraniciam trojuholníka.

 

Po silnom náraste v stredu je ale väčšina ludí na buy, čo môze práve znamenať ze dnes pójdeme dole.

Súvisiace články

Aktuálne správy