Celkové príjmy SP v budúcom roku majú byť 7,6 mld. eur

Sociálna poisťovňa (SP) v budúcom roku dostane zo štátneho rozpočtu takmer 906 miliónov eur, v roku 2016 bude transfer zo štátnej pokladnice predstavovať 836,1 milióna eur a v roku 2017 dosiahne 838,1 milióna eur. Vyplýva to z rozpočtu SP, ktorý dnes schválil parlament.
„Výška transferu zo štátneho rozpočtu zohľadňuje nevyhnutnú technickú rezervu finančných prostriedkov pre zachovanie platobnej schopnosti Sociálnej poisťovne,“ uvádza sa v rozpočte.
Celkové príjmy poisťovne majú v budúcom roku predstavovať 7,6 miliardy eur a výdavky 7,1 miliardy eur. „Hospodárenie bude v rokoch 2014 až 2017 ovplyvňovať deficitné hospodárenie v dôchodkovom poistení. Deficit bude Sociálna poisťovňa vykrývať z rezervného fondu solidarity a z vnútorných zdrojov,“ uviedla SP.
Výdavky na nemocenské dávky majú v budúcom roku dosiahnuť 416,5 milióna eur. SP ďalej predpokladá, že výdavky základného fondu starobného poistenia dosiahnu 5,4 miliardy eur, základného fondu úrazového poistenia 46,9 milióna eur, výdavky základného fondu garančného poistenia 18,8 milióna eur a výdavky základného poistenia v nezamestnanosti by mali predstavovať 157,3 milióna eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy