Čo banky ponúkajú študentom

Československá obchodná bankaPre mladších od 15 do 19 rokov ponúka ČSOB Junior konto, vysokoškolákom od 18 do 26 rokov, ktorí študujú dennou formou doma alebo v zahraničí, je určené ČSOB študentské konto s možnosťou prečerpať účet do 6¤000 korún.

Československá obchodná banka

Pre mladších od 15 do 19 rokov ponúka ČSOB Junior konto, vysokoškolákom od 18 do 26 rokov, ktorí študujú dennou formou doma alebo v zahraničí, je určené ČSOB študentské konto s možnosťou prečerpať účet do 6¤000 korún. Úročenie týchto vkladov je oproti iným účtom v banke dvojnásobné, 1,75%. Za výbery z vlastných bankomatov sa platí len účtovná položka 5 Sk.

Špeciálne úvery pre študentov banka neposkytuje, možno však využiť povolené prečerpanie Študentského konta. Tento úver stojí 10,1% ročne a po splatení sa obnovuje. Na povolenie kontokorentu je potrebné mať v banke aspoň tri mesiace účet a ručiteľa. Študenti nad 18 rokov môžu využiť aj bežný spotrebný úver do 750-tisíc Sk, maximálne na 7 rokov.

HVB Bank Slovakia

Balík služieb Student Package je určený študentom denného štúdia VŠ do 26 rokov. V slovenských korunách je vedené Basic konto. Ponúka zadarmo vedenie účtu s progresívnym úročením, zasielanie výpisov štvrťročne poštou, internetové bankovníctvo, platobnú kartu Maestro s denným limitom 5¤000 Sk. Zadarmo sú výbery z bankomatov HVB, za polovičnú cenu je päť výberov z bankomatov ZBK. Povolené je prečerpanie účtu do 10-tisíc Sk, podmienkou je však ručenie tretej osoby alebo vinkulácia vkladu.

Po skončení štúdia má študent možnosť získať zľavu pri poplatkoch za hypotekárny alebo spotrebný úver. Špeciálny úver Travel poskytuje banka na financovanie pracovného pobytu našich vysokoškolákov v zahraničí, najmä v USA na programoch Work and Travel.

Istrobanka

Pre klientov od 15 do 26 rokov banka ponúka zvýhodnený bežný a vkladový účet Istrojuvent. Zostatok na bežnom účte Istrojuvent je úročený 2 – 2,5¤% ročne (klasický účet 1,5%). Za zriadenie účtu sa neplatí, minimálny vklad je oproti iným účtom polovičný – 150 Sk. S 50¤% zľavou môžu klienti získať prvú medzinárodnú platobnú kartu. Cirrus/Maestro a VISA Elektron stoja 100 Sk. Drahšia je karta EC/MC Standard a VISA Classic – 200 Sk a EC/MC Silver a Gold stoja 400 Sk. Zriadenie účtu je zadarmo, za jeho vedenie banka účtuje 12 Sk mesačne a za zrušenie 100 Sk. Výpisy stoja 5 korún.

Ľudová banka

Pre mladých už od 13 do 19 rokov ponúka podúčet k bežnému účtu rodiča – Enter. Umožňuje bezplatné výbery z bankomatov Ľudovej banky a bezhotovostné platby na POS termináloch. Za zriadenie podúčtu sa platí 100 korún, jeho vedenie i zrušenie je už bezplatné. Banka si neúčtuje poplatky za transakcie na podúčte ani za vydanie medzinárodnej platobnej karty Cirrus/Maestro. Kontokorentný úver k podúčtu rodiča však neposkytuje. Zostatok na účte sa úročí ako na iných osobných účtoch.

Konto mladých je osobný účet pre klientov od 18 do 25 rokov. Za zriadenie konta sa neplatí, jeho vedenie stojí štvrťročne 60 Sk. Peniaze na účte sa úročia od 1,5¤% ročne. Platobná karta Cirrus/Maestro na dva roky stojí 100 korún. Zadarmo si môže klient vybrať Kartu mládeže Euro 26 alebo preukaz študenta ISIC. Študent získa zadarmo aj poist…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy