ČSOB Asset Management prejde transformáciou

Bratislava 3. októbra (TASR) – Investičná spoločnosť spravujúca podielové fondy ČSOB Asset Management prejde v nesledujúcich mesiacoch transformáciou. Počas nej postupne prevedie svoje aktivity na iné entity v skupine Československej obchodnej banky (ČSOB). "Klientov sa zmeny dotknú minimálne," informovala dnes ČSOB.
Zákazníkov tak budú naďalej obsluhovať na obchodných miestach ČSOB a nemali by zaznamenať žiadne negatívne dopady tejto transformácie. ČSOB prevezme klientsku zmluvnú dokumentáciu a bude následníkom ČSOB Asset Managementu na Slovensku. Zároveň sa stane distribútorom slovenských lokálnych fondov a fondov KBC na území Slovenskej republiky.
Aktivity spojené hlavne s podporou predaja a vývojom nových produktov zastreší novozaložená zahraničná pobočka KBC Asset Managementu na Slovensku. Celý proces transformácie ČSOB Asset Managementu by sa mal ukončiť na záver 1. štvrťroka 2013.
"V súčasnosti prebiehajú v dotknutých oblastiach intenzívne prípravy na jednotlivé kroky spojené s transformáciou. Oficiálnu žiadosť o prevod správy už dostala aj Národná banka Slovenska," konštatoval predseda predstavenstva transformujúcej sa ČSOB Asset Management Radko Semančík.

Súvisiace články

Aktuálne správy