ČSOB Asset Management čaká transformácia

ČSOB prevezme zmluvy s klientmi ČSOB Asset Managementu a začiatkom budúceho roka prejde správa aktív do českého ČSOB Asset Managementu. Zahraničná pobočka KBC Asset Managementu, ktorá vznikne začiatkom novembra tohto roka, zastreší nové aktivity.

Začiatkom novembra vznikne na Slovensku zahraničná pobočka KBC Asset Managementu, ktorá bude ešte niekoľko mesiacov paralelne fungovať s existujúcim ČSOB Asset Managementom. Ten postupne prevedie svoje aktivity na iné entity v skupine. Cieľom projektu transformácie je na jednej strane centralizácia aktivít spojených s riadením portfólií, na strane druhej posilnenie lokálneho zastúpenia v oblasti podpory distribúcie a vývoja investičných produktov. Ako ďalej informovala ČSOB, klientov sa zmeny dotknú minimálne.

ČSOB prevezme klientsku zmluvnú dokumentáciu a bude následníkom ČSOB Asset Managementu na Slovensku. Zároveň sa stane distribútorom slovenských lokálnych fondov a fondov KBC na území Slovenskej republiky. Začiatkom roka 2013 sa správa podielových fondov ČSOB Asset Managementu a ďalších spravovaných aktív prevedie do českého ČSOB Asset Managementu. Možnosť cezhraničnej správy otvorila novelizácia legislatívy v oblasti kolektívneho investovania.

Aktivity spojené hlavne s podporou predaja a vývojom nových produktov sa zastrešia novozaloženou zahraničnou pobočkou KBC Asset Managementu na Slovensku. Celý proces transformácie ČSOB Asset Managementu by sa mal ukončiť na konci prvého kvartálu budúceho roka. „Oficiálnu žiadosť o prevod správy už dostala aj Národná banka Slovenska,“ uviedol predseda predstavenstva transformujúceho sa ČSOB Asset Managementu Radko Semančík.

Klienti budú aj naďalej obsluhovaní na obchodných miestach ČSOB. Klient by nemal podľa vyjadrení ČSOB zaznamenať žiadne negatívne dopady spojené s transformáciou. „Naopak, veríme v to, že posilnený tím pobočky KBC Asset Managementu rozšíri prostredníctvom nových produktov investičné možnosti klientov a taktiež vylepší kvalitu služieb súvisiacich s investovaním a poskytovaných klientom na obchodných miestach ČSOB,“ povedala budúca vedúca zahraničnej pobočky KBC Asset Managementu na Slovensku Andrea Halcinová.

ČSOB Asset Management, správ. spol., a.s. bola založená v júni 2003 a do Obchodného registra SR bola zapísaná o rok neskôr. Jediným akcionárom spoločnosti je Československá obchodná banka, ktorá do konca roka 2007 pôsobila na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom. ČSOB patrí do skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy