Wüstenrot kúpil 100 % UBP od SLSP, SKo, Allianz-Slovenská poisťovňa a PB

Bratislava 24. júla (TASR) – Wüstenrot životná poisťovňa a Wüstenrot Verischerungs-AG dnes podpisom zmluvy so Slovenskou sporiteľňou (SLSP), Slovenskou konsolidačnou (SKo), Allianz-Slovenská poisťovňa a Poštovou bankou získali 100 % akcií Univerzálnej bankovej poisťovne (UBP).

Uviedol to na dnešnej tlačovej besede predseda predstavenstva Wüstenrot životná poisťovňa (WŽP) Siegfried Fatzi. Zlúčenie týchto dvoch poisťovní pod názvom Wüstenrot poisťovňa by sa malo uskutočniť v januári budúceho roku. Spoločnosť by mala mať nové logo, pričom svojim klientom bude poskytovať tak životné ako aj neživotné poistenie. „Od začiatku roku 2004 začne tiež poskytovať povinné zmluvné poistenie,“ doplnil Fatzi. Distribučné siete oboch poisťovní budú ďalej fungovať paralelne.

Medzinárodného tendra o UBP sa zúčastnilo 10 uchádzačov, pričom 3 uskutočnili hĺbkový audit. Wüstenrot životná poisťovňa získa prevodom akcií 52 % základného imania UBP a Wüstenrot Versicherungs-AG 48 %. Doterajšími akcionármi boli SLSP so 46-% balíkom akcií, SKo s 34 %, PB a Allianz-Slovenská poisťovňa zhodne s 10-% podielom.

Súvisiace články

Aktuálne správy