Centrum Holdings je údajne na predaj

Medzi záujemcami vraj figuruje vydavateľstvo Ringier, ale aj spoluzakladateľ skupiny Ondrej Tomek.

Majiteľ mediálnej skupiny Centrum Holdings, fond Warburg Pincus, vraj už niekoľko týždňov rokuje o jej predaji. Ako informoval portál ihned.cz, medzi záujemcami figuruje vydavateľstvo Ringier, ale aj spoluzakladateľ skupiny Ondrej Tomek. Hodnota prípadnej transakcie by mala predstavovať približne 2 mld. CZK. Centrum Holdings je jediným akcionárom firmy Centrum Holdings, a.s., ktorá na Slovensku prevádzkuje stránky atlas.sk, aktualne.sk a centrum.sk. Po Ringieri je tak druhou najväčšou skupinou, ktorá prevádzkuje internetové portály.

Práve Ringier označujú české médiá za najväčšieho záujemcu, podľa informácií ihned.cz už prebiehajú medzi oboma stranami rokovania o predaji. V prípade, že by sa mu podarilo skupinu získať, stal by sa dominantným prevádzkovateľom internetových portálov na Slovensku. Podľa Madé Fronty Dnes fond Warburg Pincus už pred dvoma týždňami rozposlal mediálnym domom a finančným skupinám predajnú ponuku. Hovorca Centrum Holdings však pre ihned.cz odmietol špekulácie potvrdiť.

Private equity fond Warburg Pincus kúpil väčšinový podiel vlastníka portálu Centrum.cz NetCentrum na konci roku 2007. V tom čase sa jeho hodnota pohybovala na úrovni približne 3 mil. CZK. Warburg Pincus má viac ako štyridsaťročnú históriu, do viac ako 650 spoločností v 30 krajinách sveta investoval spolu viac ako 40 mld. USD. V jeho portfóliu sú firmy z finančného, zdravotníckeho, mediálneho, telekomunikačného či energetického odvetvia.

(1 EUR = 25,683 CZK)

(1 EUR = 1,267 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy