Vodič zranil dve chodkyne

Trnava 16. marca (TASR) – Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala vo štvrtok (15.3.) krátko pred 13. h na Sladovníckej ulici v Trnave, kde 57-ročná vodička z Trnavy jazdiaca na vozidle zn. Škoda zastavila pred priechodom pre chodcov a dávala prednosť zľava chodkyniam prechádzajúcim cez priechod. Štyridsaťročný vodič vozidla zn. Audi sa pravdepodobne plne nevenoval riadeniu a v čase, keď sa osoby nachádzali pred stojacou Škodou, vrazil do jej zadnej časti. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Michal Hanus.
"Dôsledkom nárazu sa škodovka posunula dopredu a zrazila chodkyne kráčajúce po priechode. Počas dopravnej nehody utrpela 37-ročná chodkyňa ľahké a 66-ročná dôchodkyňa ťažké zranenia," uviedol Hanus s tým, že alkohol u vodičov zistený nebol. Celková škoda predstavuje 1600 eur. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje.
Polícia upozorňuje vodičov, aby v nadchádzajúcom období dbali na zvýšenú opatrnosť voči ostatným účastníkom cestnej premávky, najmä tým najzraniteľnejším – nemotorovým. Aj chvíľka nepozornosti sa môže podľa nej skončiť tragédiou, a preto je v záujme každého z nás, aby sa plne venoval vedeniu motorového vozidla a tak predišiel tragédii.

Súvisiace články

Aktuálne správy