ČSOB Leasing vlani so ziskom 12,4 mil. eur

Ziskovosť lízingovky sa vlani medziročne zvýšila o 10 %

Spoločnosť ČSOB Leasing dosiahla v minulom roku zisk 12,4 mil. eur pri medziročnom náraste o 10 %. Ako ďalej firma informovala, vlani uzatvorila 8 782 nových lízingových zmlúv pri raste o 10 %. Ich objem sa zvýšil o 10,3 % na 279,3 mil. eur. Nové obchody uzatvárala najmä s podnikateľmi, pričom podiel na obrate bol 93 %. Objem aktuálne financovaného klientskeho portfólia bol 457 mil. eur pri počte viac ako 28 tisíc živých zmlúv. „Od založenia spoločnosti sme uzatvorili vyše 130 tisíc zmlúv s obratom prevyšujúcim 3,3 mld. eur,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ČSOB Leasing Juraj Ebringer.

Najvyšší medziročný nárast, a to o 26 % na 91 mil. eur, zaznamenalo v minulom roku financovanie strojov, zariadení a technológií. Druhý najvyšší medziročný nárast o 15 % na 108 mil. eur mala spoločnosť vo financovaní komodity osobných a úžitkových automobilov. Vo financovaní ťahačov, prívesov, návesov a autobusov zaznamenala firma nárast vyše 10 % na 66 mil. eur. Z produktového hľadiska tvorilo približne dve tretiny nového obratu financovanie cez finančný a operatívny lízing, zvyšný podiel predstavoval splátkový predaj a úvery.

ČSOB Leasing je univerzálna lízingová spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1996. Jej akcionárom je ČSOB SR, ktorá vlastní 100 % akcií. Patrí do skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy