Najviac rozhlasových vysielačov má Towercom a Expres Net

Najväčšími prevádzkovateľmi rozhlasových vysielačov na Slovensku sú spoločnosti Towercom a Expres Net. Obidve ku koncu minulého roka prevádzkovali rovnako po 24 % z celkovo 306 analógových rozhlasových vysielačov. Ako vo štvrtok informoval Telekomunikačný úrad SR, tretí najväčší prevádzkovateľ je spoločnosť Antena Plus, ktorá prevádzkuje 8 % zo všetkých vysielačov.

Tieto spoločnosti poskytujú podľa hovorcu úradu Romana Vavra na veľkoobchodnej úrovni služby rozhlasovým staniciam, ktorým zabezpečujú pozemné šírenie rozhlasového vysielania. „Percentuálny podiel na celkovo prevádzkovaných vysielačoch sa časom mení,“ upresnil Vavro. Celkovo vlani na Slovensku pôsobilo 37 prevádzkovateľov, ktorí na základe povolenia od Telekomunikačného úradu spolu prevádzkovali 306 analógových rozhlasových vysielačov.

Medzi ďalších prevádzkovateľov patria aj samotné rádiá, ako napríklad Europa 2 a Radio One s 3-percentným podielom, ako aj Rádio Viva a Rádio Kiss, ktoré prevádzkujú po 2 % zo všetkých vysielačov.

Súvisiace články

Aktuálne správy