Kvalita výrobkov je pre nás prioritou

Bratislava 15. januára (TASR) – Kvalita výrobkov ponúkaných ľuďom na pultoch predajní je podľa obchodníkov pre nich prioritou. Dnešný spotrebiteľ zároveň kvalitu tovarov posudzuje, dokonca viac ako v minulosti.
"Kvalita výrobkov je našou absolútnou prioritou a všetkými procesmi smerujeme k tomu, aby sme poskytovali len výrobky najvyššej kvality," skonštatovala pre TASR manažérka vonkajších vzťahov Tesco Stores SR Oľga Hrnčiarová. Reťazec podľa jej slov spolupracuje len s dodávateľmi, ktorí takéto výrobky ľuďom dokážu poskytnúť.
Podľa predsedu COOP Jednota Slovensko Gabriela Csollára je pritom kvalita slovenských tovarov porovnateľná so zahraničnými. "Dokonca v niektorých prípadoch aj vyššia," podotkol. Ľudia podľa neho na kvalitu dbajú a posudzujú ju viac ako v minulosti. "Nákupné správanie spotrebiteľov je však tiež ovplyvnené kúpyschopnosťou obyvateľstva," priblížil Csollár. Práve to významným spôsobom ovplyvňuje orientáciu ľudí na lacnejšie alebo drahšie tovary. "Lacnejšie tovary však nemusia mať vždy nižšiu kvalitu," doplnil Csollár.

Súvisiace články

Aktuálne správy