RMS zakladá Slovenskú burzu cenných papierov

RM-Systém Slovenska zakladá Slovenskú burzu cenných papierov (SBCP), ktorá sa má podobne ako RMS aj naďalej orientovať na poskytovanie služieb širokej verejnosti - fyzickým osobám.

Bratislava 28.júna (TASR) – RM-Systém Slovenska zakladá Slovenskú burzu cenných papierov (SBCP), ktorá sa má podobne ako RMS aj naďalej orientovať na poskytovanie služieb širokej verejnosti – fyzickým osobám. Na dnešnej tlačovej konferencii o tom informovala generálna riaditeľka RM-Systému Darina Huttová. Ako uviedla, RM-Systém je stále ochotný dohodnúť sa s Burzou cenných papierov v Bratislave, a.s., na vzniku jediného a funkčného trhu s cennými papiermi. Najskôr sa však chcú stať jej rovnocenných partnerom.

Tohtotýždňové valné zhromaždenie akcionárov RM-Systému schválilo navýšenie základného imania na 100 miliónov a premenovanie spoločnosti na Slovenskú burzu cenných papierov. Akcionármi burzy sa stali Danubia Invest, a.s., o.c.p., J&T Securities, a.s., o.c.p., J&T Management, správcovská spoločnosť, a.s., Prvá penzijná, s.s. a.s., Pro-Partners, o.c.p., a.s., V-Brokers, o.c.p., a.s. Prvá paroplavebná, o.c.p., a.s. Sevis Brokers, o.c.p., a.s., Invest Brokers, o.c.p, a.s., RMS Market, o.c.p., a.s. a Podnik výpočtovej techniky kvôli konkurznému konaniu zostáva akcionárom s 18-% účasťou. Majoritu získal Danubia Invest, o.c.p. a.s.

27. júna podal RM-Systém žiadosť na Úrad pre finančný trh o udelení licencii. Úrad by mal rozhodnúť do 60 dní. V prípade získania licencie je SBCP pripravená začať činnosť 1. augusta.

Trh s pohľadávkami, na ktorom sa obchoduje s dlhopisom FNM SR bude po tom organizovať RMS Market. RM-Systém svoju pôvodne 100-% dcérsku spoločnosť predaj, D. Huttová odmietla konkretizovať jeho nového vlastníka.

Súvisiace články

Aktuálne správy