Menová analýza 28.7.2001

EUR-USD
Rozpätia Komentár
Európske zatváranie

Štvrtok (28.jún) — Jednotná mena včera zaznamenala svoje 10 dňové maximum na úrovni 0.8670/1USD podporená najmä komentárom prezidenta Európskej centrálnej banky Wimom Duisenbergom, ktorý v interview pre taliansky denník La Republica uviedol, že „že „depreciácie eura oproti ostatným menám je koniec.“ Na margo inflácie uviedol, že v nadchádzajúcich mesiacoch sa zníži. Pred mítingom amerického Výboru pre operácie na voľnom trhu však došlo k vyberaniu ziskov a euro prepadlo pod úroveň 86 centov. Po znížení úrokových sadzieb o 25 bodov na úroveň 3.75 %, čo je najnižšia úroveň za posledných sedem rokov, euro zostávalo stále tesne nad úrovňou 86 centov podporované vyhliadkami, že aj ECB na svojom mítingu v júli pristúpi k znižovaniu úrokových sadzieb.

Aj nemecký minister financií Hans Eichel vo včerajšom prejave uviedol, že ECB má dostatočný priestor pre manévrovanie s menovou politikou vďaka klesajúcej inflácií.

Silná rezistencia je lokalizovaná na úrovni 0.8610/1USD. V priebehu dnešného obchodovania očakávame skôr mierny pokles, ktorý by sa mohol zastaviť na podpornej úrovni 0.8540/1USD.

Americké rozpätie
Americké zatváranie
Ázijské rozpätie
Európske otváranie
Technické hodnoty
Rezistencia 3
Rezistencia 2
Rezistencia 1
Podpora 1
Podpora 2
Podpora 3

GBP-USD
Rozpätia Komentár
Európske zatváranie

Štvrtok (28.jún) — Britská libra sa po rozhodnutí americkej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby „iba“ o 25 bodov udržala tesne pod úrovňou 142 centov, pričom v dnešnom doobedňajšom obchodovaní spoločne s eurom strácajú na cene a libra sa postupne vracia k úrovni 1.40/1USD.

Silná rezistencia je lokalizovaná na úrovni 1.4200/1USD, dnes očakávame mierny pokles smerom k úrovni 1.4080/1USD.

Americké rozpätie
Americké zatváranie
Ázijské rozpätie
Európske otváranie
Technické hodnoty
Rezistencia 3
Rezistencia 2
Rezistencia 1
Podpora 1
Podpora 2
Podpora 3

<td colspan

Súvisiace články

Aktuálne správy