Názory čitateľov


Názory k článku:
Nebankové spoločnosti

16. 10. 2003   asicoinvest@lycos.com
Tak,aby som bol strucny.Kto je to stat...Kto ma koho odskodnit...Ja osobne nemienim splacat v podobe dani zalezitosti sukromneho sektora.Treba vyvodit osobnu zodpovednost a to po prve,kto tieto nebankove subjekty toleroval,myslim,ze v prvom rade ludia na ministerstve financii a nasledne im zobrat vsetok majetok,no a po druhe na tieto straty by sa mali peniaze vymahat od vsetkych,ktori maju docinenia s tymto podnikanim...Skrat ka a jasne zobrat majetok zodpovednym.. ..Nie vymahat peniaze od statu,to sme predsa my,co platime dane....Ako k tomu ja pridem...
8. 9. 2003   SVEDOMIE
Zdravim, nedalo mi nereagovat na vyrok jednej pani nizsie. Napisala, ze tvrdo pracovala a chcela si pomoct k lepsiemu byvaniu. Aj ja tvrdo pracujem ale davam si velky pozor, kde svoje peniaze vlozim. A tiez si chcem kupim byt alebo malicky domcek a auto a podobne, ale drzim sa pri zemi. Ja v zivote vychadzam z predpokladu, ze na Slovensku a aj celkovo vo svete Vám velke zisky naslubuju len zlodeji. Mna tiez kamarati prehovarali, aby som investoval do BMG, ale poslal som ich do certa viac krat. Podpisovali ste zmluvu o tichom spolocnictve ...a preto ste sa podielali aj na STRATE spolocnosti!! !!Co teraz placete! Ale clovek vidi len to co chce a Vy ste videli LEN PENIAZE, a velke riziko ste prehliadali. JE TO VASA CHYBA!!! A nesuhlasim s tym , ze si svoju pohladavku chcete vymahat od statu! Preco by som ja a ostatni co sme nenaleteli mali platit zo svojho Vasu hlupost a naivitu.Teraz sa mi nuka jedine slovo Ste CHAMTIVCI a touto poziadavkou Ste to len potvrdili. Preco neziadate odstupenie zodpovedných ludi z vlady, ktorí tam sedia aj dnes a smeju sa Vam skrytím usmevom rovno do tvare?Preco ich nepozeniete pred sud?! Nie je pohodlnejsie kricat DAJ. Nie ja odmietam Vašu požiadavku. Je mi sice ľúto ľudí, ktorý prišli o všetky úspory ale mali si dávať väčší pozor. Viete čo som za svoj život spozoroval u ľudí. Ak ide o peniaze ako by sa im zastavilo kritické a hlavne realistické rozmýšľanie a vidia iba zisk. To iste platí o pyramidových hrách, a sú ľudia, ktorí to nedokážu pochopiť, alebo nechcú?Pekný deň.
9. 9. 2003   anonym
Úplne súhlasím. A to bolo ešte v časoch, keď aj banky ponúkali pomerne tučné úroky! Aj ja mám v rodine experta, ktorý do Drukosu vložil vysokú čiastku. Keď sa ma pýtal na radu, povedal som mu: Neviem objektívne posúdiť ekonomický stav a perspektívy Drukosu, ale firma, ktorá je postavená na kapitále drobných vkladatelov a televíznej reklame sa môže zrútiť ako domček z karát, keď sa začne šíriť hocijaká fáma a ľudia začnú vyberať vklady. Tento scenár so šťastím prežilo SAS v 1998, ale ludia akoby boli slepí...hlavne pri BMG a AGW bolo zjavné, že ide o pyramídy. Ale ligotajúca sa desaťkorunáčk a a ohnivočervená feferónka na obrazovke TV a billboardoch ich úplne fascinovala... Jedno je pravda. Štát má tiež svoj podiel viny. Štát má mať regulačnú funkciu. Taký stav nemal legislatívne dopustiť. Neriadia ho predsa debili a keď aj áno, stačí zákony odkopírovať od iných štátov. Veď všade vo svete je verejnosti umožnené kapitálovo vstupovať do firiem, ale pod prísnou reguláciou a kontrolou. Ja sa priamo živím tým, že svoje financie investujem do firiem. Ale v živote by ma nenapadlo žiadať od štátu, aby ma odškodnil pri strate. To je úplne choré a svedčí o naivite radového občana, ktorého 40 rokov komunizmu degenerovalo tak, že nie je schopný sa sám o seba postarať . A za to by mal niekto niesť zodpovednost. Že to dva generácie vyžrali priamo a ďalšie na to ešte doplatia..A viete ako sa hovorí - ryba smrdí od hlavy....
25. 9. 2003   reakcia
Och ale si múdry. štát samozrejme nemá žiadnu zodpovednosť. Oni len lákali ľudí cez STV, SRo ... aby tam ľudia vkladali peniaze. Načo je ministerstvo financíí so svojimi odborníkmi. Načo je finannčná polícia? Stačí sa pozrieť ako s BMG štát zatočil v česku. To hovorí úplne za všetko.! Lízingovky, banky, poslanci, úradníci nie sú chmtiví. Chamtiví sú iba obyčajní ľudia samozrejme okrem teba - alebo patríš k tým čo menujem vyžšie čo nie sú chamtiví. Toto čo sa stalo na Slovensku nemá obdobu v civilizovanej krajine. Písal o tom aj FT. Určite táto veľká hanba nezodpovedných bude mať pokračovanie - ešte ubehlo relatívne málo času. EÚ tento poondiaty štát donúti prijať zákony ktoré budú aj v skutočnosti chrániť bežných občanov a potom ponesie zodpovednosť aj štát a tí skorumpovaní tajtrlíci ktorí ho riadia (určite si jeden z nich). To nie je náhoda že sa tu robí hon na poškodených a nie na tých čo to sposobili alebo tých čo nekonali keď mali konať.
25. 9. 2003   vlado
Až na to, že nelákal štát ale nebankové spoločnosti do ktorích ziskutíví /nemierne/ "občania" alias chamtivci vložili dobrovoľne svoje peniaze a že dopadli tak ako dopadli tak im treba. Skončite tu diskusiu o tom, že Vás niekto obabral - boli Ste to Vy ktorí Ste chceli "zbohatnúť" a teraz keď je zle sa snažíte na úkor niekoho dostať peniaze naspäť - odporúčam Vám s dôverou obrátiť sa na majiteľov tých nebankových inštitúcií do ktorích Ste peniaze dali - oni Vám určite vyjdu v ústrety.
3. 10. 2003   DEVILS
NUZ LEN KRATKO: P a n k o JE DIVNE ZE VSETCI STE VELICE MUDRI (CEST VYNIMKAM) PO FUNUSE! AJ Z TEBA HOVORI ZAVIST A ZLOBA.TA PANI MA SVÄTU PRAVDU NIE ONA JEDNALA PROTIZAKONNE ALE TY ZLODEJI CO JU OKRADLI!!! VED OTVOR OCI HLAVU A UVIDIS ZE STAT SA PODIELAL SVOJIM SPOUSOBOM NA PODPORE ZLODEJOV DOKONCA TVRDIM ZE JE ZAINTERESONANYM SPOLOCNIKOM - VED KTO Z TYCH PENAZI NEBANKOVYCH SPOLOCNOSI CERPAL DANE NO PREDSA STAT A KOHO PENIAZE SA ZDANOVALI PREDSA PENIAZE PODVEDENYCH OBCANOV A Z TOHTO JEDNODUCHEO DOUVODU JE SPOLUVINNIK A JE POVINNY POSKODENYCH OBCANOV ODSKODNIT!!!TO TO HOVORI ZDRAVY SEDLIACKY ROZUM A KED SA NEMYLIM SNAD AJ ZAKON !
3. 10. 2003   MK
Ak sa nemylim, stad zdanoval len zisk, nie vlozene peniaze. Stat nevrati nikomu dan z urokov v banke!!! A to je to iste! Ak tychto rizikovych spolocnosti niekto vlozil peniaze mal ratat s rizikom. Ak niektory vybrali skor peniaze tiez nezacali rozdavat z dovodu, ze mali vysoky profit. Prave oni a samozrejme majitelia profitovali z tych chudakov, co nevybrali peniaze vcas.
18. 7. 2003   nn
Rempo-Inest s.r.o.(Vranov n/T} a OŤAHEL s.r.o.(ZVOL EN} = 10.mil. bytový podvod. Veselo "podnikajú" ďalej.Pozor na nich!
18. 7. 2003   nn
Upozornenie ! DDP Stabilita a iné DDPbez ručenia štátu. P.S: Dozor z Ministerstva Financií bol aj v Devín Banke.
18. 7. 2003   zr
Celé SLOVENSKO je jeden nebankový subjekt. akcionár y:Majský,DMD Holdind a ...
21. 6. 2003   elisabet
Ci nas niektori vyhlasia za chamtivcov atd.,my budeme ziadat nase peniaze. j a som tvrdo pracovala 5.rokov-10hodin denne aby som si raz mohla kupit strechu nad hlavou. u nas su byty v porovnani so zarobkami velmi drahe,tak som si chcela pomoct s urokmi ponukajucimi neban.spol.Tym sa necitim lakomcom a myslim ze nas takych bolo viac. To,ze je unas pre priemerneho obcana velmi zla ekonom.situacia este neznamena, ze vlada dovoli este verejne okradat obcana.
1. 8. 2003   amarela
Ak je to s tvojej strany aktualne a chces si poriesit to byvanie na zaklade bezpecnosti, kvality a chces to mat plne pod kontrolou, mozes si najst maklera, ktory ti odborne poradi a vyvarujes sa tym zbytocnym krachom svojich osobnych financii. Ak mas zaujem, mozem ti doporucit mojho. Napis mi na helen@pobox.sk.
20. 6. 2003   PETRA
ODSKODNENIE KLIENTOV NEBANK.SPOL.;BY SA MALA VLADA POSTARAT.PLATI LI DANE SPOLOCNOSTI,ALE AJ KLIENTI ZO ZISKU.A KTO SA BOJI ZE POJDE Z DANI INYCH OBCANOV,LEN TOLKO:ZA VASE DANE SA STAVAJU VILY A TD., A ODSKODNENIE KLIENTOV BUDE ZNAMENAT LEN MENEJ MILIONAROV TENTO ROK.
20. 6. 2003   anonym
Tak Si pýtaj tie peniaze od tých "bývalých" majiteľov nebankových spoločností a nie od vlády.Keď schrachuje hocijaký drobný živnostník, tak je to jeho problémom ako sa vysporiada so svojimi veriteľmi, resp. tí ho dajú na súd a on ide do basy. Toto Si asi voči p. F, M. atď netrúfate /alebo sú súdy u nás tak skorumpované???/ a potom si myslíte, že Vám to vyplatí vláda. Tak vám treba za Vašu chamtivosť!!!
20. 6. 2003   RC Cola
Krach ako krach? Nie. Investicia do papierov, ktore casom stratia hodnotu - smola. Ked XXX vynasa inkasovane vklady v kufrikoch (vies kam asi idu..) namiesto toho aby s nimi nakladal ako deklaroval => PODVOD. Podvod ako podvod? Nie. Podvedenych x-tisic ludi je dost zavazny dovod, aby sa Miki tupo neusmieval, ale cosi riesil.
20. 6. 2003   anonym
Ale podviedli Ste sa vlastne sami, že Ste uverili sľubom, ktoré súdny ľudia - t.j. tí, ktorí tam peniaze nevložili odhadli - takže ešte raz - TAK VÁM TREBA.
8. 6. 2003   anonym
Má niekto nové info ohľadom SaS ? Llebo v KE na ustredí mi toho tolko povedali....
8. 6. 2003   anonym
Má niekto nové info ohľadom SaS ? Llebo v KE na ustredí mi toho tolko povedali....
1/3staršie