Názory čitateľov


Názory k článku:
Finanční poradcovia u nás

20. 1. 2005   anonym
asi niekto ponúka iba jednu značku... tak či onak, poisťovne ponúkajú takmer totožné poistky, pričom cena za poistenie je rôzne. nemyslím si, že by poradca mal preferovať jednu značku. výber značky by mal byť na samotnom klientovi. poradca by mu mal poradiť, ako vyriešiť problém.  
25. 1. 2005   anonym
pointa je v tom, ze poistovne neponukaju rovnake poistky, ale cena pre rovnake riziko je viac-menej podobna...totiz je to do urcitej miery regulovane statom cez tych svojich aktuarov...otazka je tolko, kedy, za akych podmienok a akou moznou kombinaciou, a sila znacky...ale ked klient nevie co je za tou znackou, ako si ma vybrat, nie nahodou prave preto tam sedi ten poradca aby uistil toho klienta, ze tato a tato znacka ok, tato a tato nemoze prichadzat do uvahy!!! -raz prisli ku mne, ze stavebne sporenie.vylozili mi tri rozne zmluvy od 3 spolocnosti, rovnake rocne sumy, aj cielove sumy,pytam sa ich, ktore si mam vybrat, hovorili, ze to je jedno...vsetky su stavebne sporenia!ja som si vybral, po troch rokoch ked som chcel ziadat o uver, som prisiel na to, ze zle som si vybral:-(!!!  
19. 1. 2005   anonym
Nie som silny zo slovenskej gramatiky, ale Tiper sa nepise nahodou s makkym I?!Totiz tiper je ten kto dava tipy, koho ma navstivit ten poradca, alebo sa mylim?!typ s tvrdym I znamena urcitu vlastnost niecoho,niekoho...!   Autor pise:"...Nezávislý  m poradcom sa však dá označiť taký človek, ktorý ponúka svojej klientele konkrétne produkty minimálne od dvoch konkurentov. To znamená, že klient si môže vybrať, či chce poistku od poisťovne A, alebo od poisťovne B."Boze chran pred takymito poradcami, ved aj opica mi vie ponuknut viacej spolocnosti ked jej strcia do ruk tie zmluvy...to je obycajne sprostredkovan  ie na multilateralnej baze!poradca je na to aby mi poradil, nie aby mi daval ponuky, a ja sa podla farby zmluvy rozhodnem?!Poradca   mi bud povie, ze urobime zmluvu takuto a takuto so spolocnostou A, lebo spolocnosti B,C,D...X,Y.Z su nevyhodne pre mna v tychto....bodoch, alebo nie je poradca, iba obycajny predajca!Konecne si uz prestanme zamienat pojmy poradca a predajca!!!    
21. 1. 2005   fin. por.:)
co znamena silny z gramatiky? chces sa hrat so slovnymi hrackami? nepochopil si o com je tato diskusia? a k tomu vyberu: nie je vari pravda, ze ak poradca aj nieco odporuci, je stale na klientovi, aby si vybral? v opacnom pripade by to vyzeralo tak, ze za klienta sa rozhodol poradca, a teda by za nim ani nemusel chodit, len by si v teple domova vypisal zmuvu a klientovi by ju dal len podpisat.  
25. 1. 2005   anonym
Ano krasne si to opisal, ako funguje poradenstvo, vsetko ostatne je len nejaky predaj pod nazvom poradenstvo!!!ked mi moj poradca nedonesie uz vopred vypisane zmluvy, poslem ho prec, nech to urobi,a az potom pride pre ten podpis...moj cas je drahy,velmi drahy!!!  
1/1