Názory čitateľov


Názory k článku:
Agentúra Moody´s zhoršila výhľad ratingu Talianska na negatívny

7. 8. 2022   anonym
SAMOZREJme zido topky nenaapisai ze ja slovensko je v prdeli:
Ratingová agentúra Moody 's v piatok zmenila svoj výhľad na ekonomiky Talianska, Českej republiky a Slovenska zo stabilného na negatívny, pričom medzi dôvody poklesu ratingu uviedla výzvy v oblasti dodávok energie a závislosť krajín od ruského plynu.
"Hlavnými hnacími silami znižovania prognóz rastu HDP pre Českú republiku sú prudko rastúce náklady na energiu a neistota v dodávkach energie z Ruska, ktorá má vplyv na obchodné investície, vyššia ako pôvodne očakávaná inflácia spotrebiteľských cien, ktorá oslabuje súkromnú spotrebu, pokračujúce globálne trenice dodávateľského reťazca a neustále oslabovanie výhľadu rastu hlavných obchodných partnerov Českej republiky, najmä Nemecka," uviedla Moody ' s.
Situácia na Slovensku by mohla byť ešte horšia, uviedla agentúra s vysvetlením, že vnútrozemská krajina dováža všetku svoju ropu a 75% svojho plynu z Ruska.
"Slovenská ekonomika, ktorá je domovom veľkého výrobného sektora (22,2% HDP v roku 2021 oproti 17,5% v eurozóne), je preto obzvlášť vystavená vážnym prerušeniam dodávok energie: prudké zníženie dodávok ruského plynu, ktorého pravdepodobnosť sa v posledných mesiacoch zvýšila, by mohlo viesť k rozdeleniu energetických prídelov.”
7. 8. 2022   Pedro7
A koho dnes na sk zaujimaju problemy nejakej spolocnosti co vyraba ovsene vlocky - to uz nemame ine problemy ??!! To je dnes chory svet !!! - to bola moja reakcia na clanocek vedla !! Aaa predsa mame o com pisat - skoda ze vsetky tie agentur trepu blbosti a ovplivnuju vela veci … Treba napisat ze Grecko ( o ktorom sa mlci a pred par rokmi na nom stal osud EU) + Talinsko a z casi Fran stiahnu projekt eu ku Dnu !!! Ludia uz ani v menu € nemaju doveru - preto sa Salamovou metodou snazia presadit To aby narodne Parkament nemali ziadnu moc a vplyv !! Vsimajte si Vazeny - co sa vo Svete za poslednych 13 rokov Prihodilo a Kam To Vsetko — Smeruje - No Do Riti !!!!
1/1