Názory čitateľov


Názory k článku:
SPP – distribúcia: Využitie plynu z núdzových zásob ohrozí bezpečnosť dodávok

30. 6. 2022   Nostradamus 2023
Využitie plynu z núdzových zásob neohrozí bezpečnosť dodávok, pretože už žiadne nebudú.
29. 6. 2022   anonym
My by sme radi upozornili aparatcikov v SPP-D s platmi v nasobkoch priemernej mzdy, aby nefnukali a prestali s tymi uradnickymi fintami ... upozornujeme, monitorujeme.
Kontrolna otazka pre dobre platenych uradnikov preco az teraz zacinate riesit diverzifaciu? lebo Putin ... lebo COVID ???
29. 6. 2022   antianonym
Co je to za otazka? Rusky plyn bol a je najlacnejsi. Akakolvek diverzifikacia znamena narast nakladov a teda aj koncovej ceny. Viem si predstavit, ako by tu polka "naroda" (Ficovcov) fnukala, ze im "vlada zdrazela plyn". To protiruske sialenstvo, ktore teraz nastalo, vobec nemuselo byt, ale kedze nastalo, tak sa vobec nedivim, ze rusov uz nebavi a postupne nam vypnu vsetko, kym sa nespamatame. A mozno ze sa nespamatame nikdy a potom sme v uplnej r..i.
30. 6. 2022   anonym
Nie vsetko lacne je aj vyhodne z dlhodobeho hladiska. Ak budeme mat lacny plyn, ale nebudeme vediet predavat nase vyrobky na zapadnych trhoch alebo stratime pristup k zapadnym technologiam a know-how pretoze nerespekrujeme zaujmy spojencov, tak velmi rychlo ako otvorena ekonomika skoncime so zapornou platobnou bilanciou.
Ale uz chapem takymto argumentom, bol to zamer preco sa nediverzifikovali zdroje, spravny ludia dosadeni do funkcii to zabetonovali a teraz pre istotu alibisticky upozornuju.
30. 6. 2022   anonym
Po kríze v 2009 SPP Distribúcia urobilo opatrenia - zabezpečenie reverzného toku, maďarsko-slovenské prepojenie, Poľsko - slovenské prepojenie...
Dlhodobo je dodávaný plyn na Ukrajinu aj zo SR.
.
Nebol najmenší dôvod kupovať predražený skvapalnený plyn, alebo malo Slovensko budovať miliardové terminály, aby boli naplnené záujmy spojencov? Keď im cez územie prúdia desiatky mld dostupného plynu ?
Keď budeme mať drahý skvapalnený plyn, výrobky budú drahšie a stratí sa naša (európska) konkurencieschopnos ť.
/Nerešpektujeme záujmy spojencov - ten je dobrý :) /
A aké sú tie záujmy ?
Škoda, že bolo prekazené spustenie NS2. Znížilo by to možnosť vzájomného vydieraniu RUS- UA pri cene a preprave komodity do Európy.
30. 6. 2022   anonym
Oprava, nie SPP Distribúcia, ale Eustream..
1/1