Názory čitateľov


Názory k článku:
Rubeľ ďalej posilňuje, oproti doláru vzrástol na 4-ročné a euru 7-ročné maximum

21. 5. 2022   anonym
Keď peniaze prestávajú mať hodnotu je lepšie uchovať energy pre svoje potreby. Z pohľadu Putina je to pre Rusko a jeho obyvateľov. Čudujem sa, že si nedali platiť v zlate, alebo v iných komoditách/suroviná ch. Ja by som to urobil. Ten rubeľ dáva zmysel, ale aj tak by som v dnešnej dobe išiel do bártrového obchodu. Euro, dolár, libra, juan - všetko smeti.
21. 5. 2022   anonym
Prečo by si Rusko nemohlo samé kúpiť toľko zlata, koľko chce?
Prečo by malo porušovať existujúce zmluvy a jednostranne vyžadovať novy spôsob platby?
21. 5. 2022   anonym®
Kurz Rubľa je nepochybne zaujímavý - hlavne pre vexlákov (po novom: "treasurer") s dobrými konexiami (napr. "Žaluď" RIP - alebo druhý ústavný deliteľ :)
Bežného občana však nepochybne viac zaujímajú pálčivejšie otázky - napríklad čo robiť v takejto situácii: "Petržalčania sa v noci zobudili so strachom: Zvuk sirén!"
„Ahojte, prečo bola siréna, čo sa deje?“ pýtala sa ráno jedna z obyvateliek mestskej časti Petržalka. Narážala pritom na udalosť z noci, kedy mnohých Petržalčanov zobudil zvuk sirén. Pod príspevkom na sociálnej sieti v skupine Petržalčanov sa behom krátkej chvíle strhla búrlivá diskusia. Všetci chceli vedieť, či majú byť na pozore aj vzhľadom na aktuálnu situáciu na Ukrajine. Tam sú totiž zvuky sirén pre prebiehajúc vojnu na dennom poriadku"
Masmédia - samozrejme - nedávajú žiadnu odpoveď a ponechávjú ju na fantáziu čitateľa - veď aj tak šlo o falošný poplach z rakúskeho Kittsee (tam ovšem nebol falošný)
Ospoveď je jednoduchá - treba okamžite schmatiť pripravený kufrik s dokladmi, hotovosťou, baterkou rádiom, hygienickými (aj okuliarmi) a zdravotnými potrebami (lieky, obväzový materiál), flaškou vody, ako aj trochou jedla a ošatenia - nezabudnúť na pršiplášť a dobré topánky) a odobrať sa do najbližšieho protilietadlového, protichemického a protijadrového krytu Civilnej Obrany (tam dostanete zo skladu vašu plynovú masku a instantnú protipancierovú raketku, ktoré tam máte pripravené.
As easy as that :)
Jediný drobný problém je, že v Petržalke žiadne CO kryty nie sú :(
Lebo v roku 1964 rozviedka dhalila, že na Bratislavu sú namierené dve US balistické rakety LGM-30 Minuteman I s termonukleárnymi hlavicami W59 ráže 800 kt a tak vedenie mesta rohodlo, že v prípade vojnového nebezpečenstva bude celá Bratislava evakuovaná do 24 hodín.
To už dnes samozrejme nie je pravda, lebo tieto rakety boli modernizované a prezbrojené na bojové MIRV hlavice W87 (3 x 475 kt)
Tri totiž menšie totiž narobia viac škody než jedna väčšia.
Že to nie je pravda, lebo sme spojenci ?
Nuž treba však myslieť aj NATO aby sa nepriateľovi nedostalo do rúk nič užitočné a tak je občas potrebné priniesť aj nejaké drobné obete - nemožno len stále pozerať NATO, koľko dostaneme z Eurofondov !
Našťastie Bratislava ani len nie je poriadne mesto - veď si ani len nezasúži metro (ktoré má aj severkórejský Pchongjang - alebo hoci aj Charkov - o Kyjeve nehovoriac).
Takže žiadne strachy - pri zvuku sirén sa s kľudom môžete obrátiť na druhý bok a pokojne spať ďalej - skryť sa totiž nie je kam - lebo zdevastované sú aj kryty v centre mesta :)
20. 5. 2022   miro
Predbežné výsledky prvých dvoch mesiacov špeciálnej operácie na Ukrajine
17. května 2022 UKRAJINA/RUSKO Autor: Vladislav Šurygin Keď si znova a znova odpovedáme na otázku, či Rusko malo možnosť vyriešiť konflikt s Kyjevom mierovou cestou, treba priznať, že takáto príležitosť tu nebola. Spojené štáty zahnali Ukrajinu na porážku a nenechali žiadnu šancu na mierové vyriešenie rozporov. Ukrajina sa pripravovala na vojnu a vojenská operácia, ktorú sme začali, bola vynútenou odpoveďou na chystanú agresiu.
Od ukrajinských nacistov boli oslobodené rozsiahle územia: Luganská ľudová republika, Chersonská oblasť, časť Charkovskej oblasti a Záporožie. Každý deň sa nové obce dostávajú pod kontrolu Ozbrojených síl Ruskej federácie. Organizuje sa v nich pokojný život a obyvateľstvo v podstate podporuje politiku Ruskej federácie. Elitné sily nacistov sa úspešne likvidujú (len v Mariupole asi 5000) a celkové straty Ozbrojených síl Ukrajiny presiahli 50.000 zabitých, zranených a nezvestných. Rusko si zachováva iniciatívu a vykonáva vysoko manévrové akcie, presúva zoskupenia vojsk, aby čo najefektívnejšie riešili zadané úlohy. Západní špecialisti na informačné operácie majú len jeden cieľ – zatvrdiť vojakov na oboch stranách frontu. Ruské vedenie však nepovažuje ukrajinských občanov za nepriateľov a samotný ukrajinský štát za existenčného nepriateľa.
Zdroj: https://cz24.news/p redbezne-vysledky-prv ych-dvoch-mesiacov-sp ecialnej-operacie-na- ukrajine/
Celý text: Predbezne-vysledky.doc
20. 5. 2022   kakadu
V situácii, keď na Ukrajine vypestovali antiRuský Banderovský nacizmus,
Rusko nemalo inú možnosť, ako zničiť nepriateľský revanšistický kyjevský režim
a nositeľov Banderovskej nacistickej ideológie,
ktorého prívrženci verejne prehlasovali, že ich cieľom a úlohou,
je zničiť ruský svet, ruský jyzyk, ruskú kultúru,
aj ruskú pravoslávnu cirkev na Ukrajine
a spôsobiť Rusku čo najväčšie hospodárske škody sankciami.
21. 5. 2022   anonym
Ruské lži.
Ani jediné svoje tvrdenie nevieš dokázať, však.
21. 5. 2022   apoliticky
ale vie dokazat...staci ak trulo ako ty bude okrem dennika N a SME ci CAS citat aj medzinarodne denniky...kedze slovenske opozicne boli vypnute...v ramci ,,zachovania demokratickych hodnot,,...
21. 5. 2022   anonym
Máš tam dokopy 0 argumentov. Načo tu zahlcuješ diskusiu?
Skús teda uviesť dôkazy a argumenty. Nie len emotívne nezmysly. Daj sem nejaké linky.
21. 5. 2022   anonym
Argument je jednoduchý - konflikt eskaloval, keď Zelenský zatvrdilo argumentoivl, že Ukrajina MUSÍ za každú cenu do NATO. Bolo to choré - lebo stále drmolil len o NATO a EU vôbec nespomínal ! Pritom Rakúsko aj Švajčiarsko majú neutralitu preto, lebo si to voľakedy vynútil cár a neskôr Sovieti. Cár chcel neutralitu Švajčiarska, ako bezpečnostné opatrenie proti francúzskej expanzii (Napoleon) a Rakúsko bolo po WWII porazeným štátom, ktorý pripadol pod kontrolu ZSSR (konferencie USA-UK-ZSSR o budúcom rozdelní sveta: Teherán-Jalta-Postu pim.
Keď ale Rakušania prisľúbili, že budú naveky neutrálni - Stalin urobil gesto a na rozdiel od DDR stiahol okupačné vojská Červenej Armády z územia Rakúska (zrejme tajne dúfal, že historicky veľmi silná rakúska sociálna demokracia sa časom sama vydá cestou komunizmu ;)
Samozrejme možno argumentovať, že NATO predsa nie je útočný pakt - táto argumentácia však pokrivkáva na fakte, že veliteľom je vždy AMERICKÝ generál - a aj nukleárne rakety, ktoré majú Američania rozmiestnené v EU (a Turecku) dodnes nemožno povaťovať za holubice mieru, lebo pre Rusov skracujú dobu reakcie.
A ak nie si agent-provokatér, redaktor, či úplne vymetený - tak ti asi je jasné, že rozmiestnenie US nukleárnych zbraní na území Európy elegantne presunulo potnciálne americké bojisko k nám - takže tie US a ruské rakety budú padať na hlavu aj tebe !
21. 5. 2022   anonym
To je klamstvo. Zelensky pred vojnou neopakoval, že Ukrajina by mala ísť do NATO.
Ale veď pokojne tu uveď aj linky na také články. Sprosto klameš.
23. 5. 2022   bob
jediny kto tu smradi diskusiu urazkami bez argumentov si ty ... anonym trulovsky. kde je 200 rublov za dolar ako senilny dedko z chatrce slubil ?
ak nevies nic o nacistoch a banderoch to je tvoj problem, dokazov su miliony staci si pozriet napr svedectvo napr francuzskeho dobrovolnika ktory 15 dni pomahal roznasat medikamenty a bol medzi azovcami
Adrian Bucquet skus(te) napisat dostanes to v roznych verziach ja dam original Francuzsky s Ruskym dabingom je aj s nemeckymi ceskymi titulkami ci anglickm dabingom. hladaj. ako hovorim to je jeden zo stovky dokazov
dozvies sa tam o zverstvach ze vsetko co hadzu na RF robila UA armada svojmu obyvayelstvu!!!! detto ako priniesli mrtvoli do Buchi aby to zahranicne TV nasnimali - toto skus vyvratit dement
https://www.you tube.com/watch?v=jske o06OT6w
21. 5. 2022   anonym®
To je síce smutná pravda - veď všetci vieme, že cieľom NATO bolo získať námornú základne v Sevastopole - o čo sa už voľakedy úspešne snažili aj Nemci.
Lebo to by umožnilo kontrolu Čierneho mora a Rusáci by sa museli pakovať za Ural.
Ale to nie jevec posledných dní - ani rokov - ale eskalovalo už v "plynovej vojne" v roku 2006 - kde bolo rukojemníkom (a postihnutým) aj Slovensko :(
Nuž ale čo neurobíme pre nášho východného brata, ktorý nás voľakedy pripravil aj o kus územia ...
To však ešte neznamená, že 21. storočí si môže ktokoľvek s armádou napochodovať kamkoľvek a robiť si tam, čo sa mu zapáči - lebo to je vyhradené len Američanom.
Každopádne Rusi mali 16 rokov času aby našli kultúrnejšie riešenie než kovboji.
Napríklad mohli vyvinúť výkonnejšie smartfóny a aspoň jeden operačný systém, ktorý by dokázal obohatiť chudobnú ponuku Windows/Linux (Android aj iOS si deriváty Linux-u).
Pomohli by aj nové procesorové architektúry - lebo Pentium a ARM sú už otravné :( Pritom Rusi majú vlastné procesory Elbrus - ale taja ich ako za komančov a vyrábať im ich musia Číňania - lebo nie sú v stave doať dohromady aspoň jednu "zlievareň kremíka (Foundry). Takže ätok NATO na Ukrjinu sa dal odraziť aj elegantnejšie - tak ako sa napríklad pokúča bicyklovať Turecko - leb o Erdogan je síce taký, aký je - ale aspoň si nenechá natlačiť každý americký kaleráb. Rusko pritom má astronomické možnosti spolupráce s Indiou - ale aj Čínou a Severnou Kóreou. A to je ukrutná sila, ktorá čaká len na uvoľnenie (pritom Číne sa to už darí). Takže sorry súdruh Putin - aj keď tvoje argumenty sú správe - tvoje riešenie je idiotské. Na druhej strane je však smutným faktom, že ak sa v Donbase všetko rozbije, tak aspoň bude dôvod nahradiť najzaostalejšie fabriky sveta (to je tvrdenie z US materiálov !) novými a efektívnymi. takže všetko zlé je aj na niečo dobré - a keď teraz Ukrajinci zistia, ako ich EU podviedla (lebo sľuby sa sľubujú a blázni sa radujú) - možno sa k Rusku zase primmkne aj zvyšok. Lebo smutným faktom je, že pre Západnú Európu sú tí z Východnej občanmi druhej kategórie - lebo bohužiaľ to aj je pravda :( A Ukrajina je až ZA tou Východnou ... Ale aj tak - poškodzovanie civilných objektov - no fuj ! Hoci pravdou je, že podľa zákonov EU je ozbrojený civilista kombatant a zákonov USA terorista :( Takže ak civil hádťe zápaľné flaše, strieľa protitankové rakety, alebo podáva cudzím vojakom jed - tak je bohužiaľ terorista a teda sa na neho nevzťahuje absolútne žiadna právna ochrana (podobne, ako na osoby uväznené v Guantnáme) - je "Vogelfrei" (v stredoveku vraj mohol osobu exkomunikovnú z cirkvi zabiť ktokoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek). Bojovať totiž smie len uniformovaná armáda. Je to totiž podbné ako s políciou - len tá je oprávnená k výkonu spravodlivosti a justícia je axtrémne citlivá, ak sa spravodlivosť pokúsite zobrať do rúk sám. Takže ak zlodejovi ukradnete svoje auto späť a priznáte sa k tomu - tak vás zavrú, lebo dokázateľne ste zlodej.
22. 5. 2022   J. from SVKstan
DeZZoláti všetkých PUTLERových gubernií spojte sa!
Už väčšieho PUTLERovho ex(k)rementa si nemohol..."Ruský vojenský expert, člen Izborského klubu komentoval stav ukrajinského hospodárstva a život bežných obyvateľov Ukrajiny. Vyhlásil, že v tejto krajine fakticky zvíťazil nacizmus a vedenie krajiny spôsobilo krach celého hospodárstva a ožobráčilo svojich obyvateľov.5-2017"
Najväčší fašista sedí už pomaly 22 rokov "ZZabetonovaný" v Kremli.
Dúfam, že sa Vissarionovič čoskoro presunie do pekného mauZZólea.
Sláva Ukrajine a slobodným, odvážnym Rusom.
ViVAT sloboda
20. 5. 2022   Vostok
Keby clovek vedel, najele vsetky svoje peniaze do Rubľa, pocka na dnesny vysledok a zmeni, zarobok ma kralovsky a nepotrebuje ziadne dlhorocne smiesne vynosne terminovane vklady za ktore este musi odviest statu dan.
20. 5. 2022   tomino3169
Rusko chcelo z EU obchodovať. Postavilo Nord Stream 2 napriek odporu z poza mláky, ktorý robili všetko aby sa nezrealizoval. Bol pred spustením EU by mala lacný plyn a nemci zisky z predaja. Podľa m§a súčasné vedenie v nemecku je niečo ako to na slovensko trčí až po ramená v zadku svojho pána.
21. 5. 2022   anonym
A pritom stačilo aby Rusko neútočilo na svojich susedov a nedobyjalo ich územia. Aké ľahké, že.
20. 5. 2022   tomino3169
Západ sa ukázal v plnej miere. Nepodporujem to čo sa deje na Ukrajine, aj keď si myslím, že realizovaním Minskej dohody sa tomu dalo predísť. Podľa mňa západ najmä USA a VB cez bábkový režim, ktorý je v Kyjeve vyvolali túto krízu sabotovaním minsku 2 a tým, že nakázali kyjevskému nacionalistickému režimu páliť na Donbas ako zbesilý. A dorazil to Brusel a ľudia ako UVDL a Borell. Rusko už západu neverí a pôjde inou cestou ale chudobné krajiny ako je aj Slovensko vrámci EU na to doplatia, pretože stratia lacné suroviny a peniaze za reverz a to kvôli čomu? Lebo to Brusel nakáže. A Brusel počúva USA v súlade s transatlantickou jednotou, z ktorej má leda tak kulové. Budeme mať drahší plyn, uhlie a ropu a USA sa na tom len nabalí. Navyše cez nato nám prikážu vyššie výdavky, kvôli ruskej hrozbe ved ochrana nie je zadarmo.
Zmrazenie aktív CB je protizákonné, nakoľko cenné papiere sú vo výhradnom vlastníctve a nepochádzajú z trestnej činnosti ako napríklad predaj drog, ale sú poctivo zarobené predajom plynu. Rusko zaviedlo kapitálové kontroly a zakázalo vyberať peniaze z ruského bankového sektora a burzy nepriateľským štátom, čím zmrazilo podľa CB rovnakú sumu. Západ zároveň ukázal, že je nespoľahlivý keďže zneužíva vlastné meny, snaží sa vyvolať umelé zlyhanie odmietaním platieb za miniatúrny ruskú dlh, ktorý nie je ani 18 percent HDP a nedodal zaplatený dovar, ktorý zastal v bruseli v prístave. Rusko sa musí v nasledujúcich rokoch spoliehať samo na seba a iných partnerov. Západ stratil 3 trhy: ruský, bieloruský a ukrajinský pretože Ukrajina už v takých hraniciach aké mala existovať nebude a každý kto má rozum odtiaľ odíde a nenechá sa ožobračovať. A spoločenstvo hodnôt nech si spomenie na IRAK, SRBSKO,Lýbiu či Sýriu a to aké kompenzácie platili oni? žiadne.
20. 5. 2022   miro
https://pravdive.eu/ news/2134/otazka-odpo ved-v-v-pjakina-ze-dn e-16-05-2022
20. 5. 2022   anonym
RUSKO JE NAJBOHATŠÍ ŠTÁT SVETA PRE PÁNA KRÁLA!!!!!!!!!!!!!! !!!!! ČO SI ŽIDÁČISKÁ MONGOLOCIGÁNSKE CHAZARSKÉ ČIERNOODPADOVÉ PODĹUDSKÉ ZLODEJSKÉ PARAZITICKÉ FAŠISTICKÉ RASISTICKÉ ŠKAREDÉ NOSATÉ ŠPINAVÉ SMRADLAVÉ IDIOTSKÉ PRIMITÍVNE BARBARSKÉ ZAOSTALÉ DEGENEROVANÉ ANTI-ÁRISJKÉ ANTI-VENETSKOSLOVAN SKÉ ILEGÁLNE OKUPANTSKÉ KOČOVNÉ SATANISTICKÉ GANGSTERSKÉ MYSLELI???????????? ?!!!!!!!!!!!!!!! ŽE NAJVäČŠIU NAJSILNEJŠIU NAJBOHATŠIU NAJVYSPELEJŠIU KRAJINU SVETA UMORIA NEJAKÝMI ICH IDIOTSKÝMI ZÁKAZMI KEĎ PROTI AUTOCHTÓNNYM NADRADENÝM KRESŤANSKÝM POĹNOHOSPODÁRSKYM BIELYM INDOEURÓPSKYM ÁRIJSKÝM VENETSKOSLOVANSKÝM RUSOM POŠTVÚ VŠETKY ICH ZOTROČENÉ GÁDŹOGÓJOVSKÉ VYKRÁDANÉ OPARAZITOVÁVANÉ FAŚISTICKÉ RASISTICKÉ PRIMITÍVNE BARBARSKÉ KOČOVNÉ ŽIDOCHANÁTY TYPU USÁKOVO PIRÁTOVO ČAPTAVOSMRADOVIČOVO .... ??????!!!!!! ŽIDÁČISKÁ RUSI MAJÚ NAJBOHATŠÍ TRH NA SVETE 130 MIL. KDE SA PREDÁ VŠETKO!!!!!!!!!! NAJVIAC NERASTNÝCH SUROVÍN!!!!!!!!!! NAJSILNEJŠIU ARMÁDU SVETA!!!!!!!!! NAJVYSPELEJŠIE TECHNOLÓGIE TYPU AKO DRUŽICE KINDŽÁLY TOKAMAKY ... !!!!!!!!!!!!!!! VYROBIA SI VŠETKO SAMI A V LEPŠEJ KVALITE NEŽ JE TEN DOVÁŽANÝ PREDRAŽENÝ ZÁPADO-ČÍNSKY-ŽIDOO DPAD!!!!!!!!!!!! AKURÁT BOLA NEPÍSANÁ DOHODA MEDZI ZÁPADOM A RUSMI ŽE ONI BUDÚ DOVÁŽAŤ ZÁPADNÉ VÝROBKY ALEBO ŠMEJDY KTORÉ SI RUSI NEBUDÚ VYRÁBAŤ ALE BUDÚ PLATIŤ SUROVINAMI!!!!!!!!! !!!!! ŽIDÁĆISKÁ PRAŠIVÉ TO VŠETKO TERAZ ZNIČILI!!!!!!!!!!!! RUBEĽ JE KRYTÝ VŠETKÝM MOŽNÝM RUSKÝM OD OBILIA PO VESMÍRNE DRUŽICE NEHOVORIAC NERASTY!!!!!!!!!!!! ! ŽIDÁCKY ZELENÝ DOLÁROVÝ INFLAČNÝ HAJZELPAPIER JE KRTYTÝ TAK AKURÁT ROTTSHIEL-ROCKEFFEL EROVSKÝM ŽIDÁCKYM HOVNOM TAK AKO VŠETKO PODRADNÉ ŽIDOCIGÁNSKE MONGOLOCHAZARSKÉ PODĽUDSKÉ ZLOČINECKÉ PARAZITICKÉ PRIMITÍVNE BARBARSKÉ!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! MOR HO!!!!!!!!!!!!!!!! MOR ČIERNY ŽIDOCIGÁNSKO CIGÁNSKY ČIERNY MOR A TO PO CELOM SVETE LEBO JE TO OPIČIA INFEKCIA Z PEKLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20. 5. 2022   kakadu
Zvýšenie tržieb Ruska, na 1 miliardu € na deň
a prebytok obchodnej bilancie Ruska 50 miliárd €,
za prvých 5 mesiacov roku 2022 spôsobilo, že :
zo 168 RUBľov za 1 EUR,
na 64,70 RUBľov, za 1 EURo, tak šokujúco dnes posilnil RUBeľ za 90 dní po tom,
čo sa západu nepodaril ekonomický Blitzkrieg,
spáchaný proti Rusku západnými sankciami, aké svet ešte nevidel,
o ktorých západ vyhlasuje, že je to Matka všetkých sankcii
a arizáciou 300 miliárd EUR ruských štátnych rezerv, vedeným na účtoch v západných bankách,
čo odrazil Putin, svojou rozhodnosťou,
keď Putin zakázal vývoz kapitálu z Ruska, čo má za následok,
posilnenie RUBľa, aj v dôsledku toho, že za 1 kvartál 2022 roku,
má Rusko prebytok obchodnej bilancie 50 miliárd EUR
a tržby z predaja energetických surovín Rusku medziročne stúpili o 60%
a za rok 2022 sa odhadujú na sumu 370 miliárd EUR
20. 5. 2022   anonym
židáčiská prašivé sa snažia vyprovokovať rusov aby hodili cenny rubel na ich špinavé zlodejské šmelinárske hnojiská ( tzv. " burzy " ) aby mohli rubel dobre pookrádať a podvodnými zlodejinami znížiť jeho hodnotu
21. 5. 2022   Codley7
Kakadu. Aktuálna hodnota rubľa nemá nič spoločné s jeho reálnou hodnotou. Celá hodnota je umelo vytvorená uvoľňovaním rezerv. Nakoľko všetky zmluvy sú v dolároch alebo eurách, v prípade nízkeho kurzu by hrozilo, že za to čo dostal minulý rok za 1 míľ. M3 plynu tento rok by dostali za 3. Rubeľ síce posilňuje ale posilňovanie tohto charakteru nemá žiaden vplyv na výšku životnej úrovne a inflácie. Práve naopak. Umelo udržiavaná hodnota rubľa spôsobuje nárast inflácie, ktorá sa v Rusku pohybuje na úrovni 20%
20. 5. 2022   Richard
rubeľ posilnil sám od seba? alebo že by umelo?
20. 5. 2022   kakadu
A čo si ty predstavuješ pod pojmom umelo ?
Že Rusi sa bránia proti burzovým špekuláciám, akými Soros zničil libru ?
To, že je kurz je stanovený správne, je dokázené tou skutočnosťou,
že pri tom kurze RUBľa 64,70 RUBľov, za 1 EURo,
Rusko má prebytok obchodnej a platobnej bilancie a prebytkový štátny rozpočet.
21. 5. 2022   anonym
Bránia sa trhu. To znamená umelo. Nabudúce už snáď budeš vedieť pracovník ruskej ambasády.
1/2staršie