Názory čitateľov


Názory k článku:
Seniori nebudú vedieť minúť 500-eurové poukážky,ak budú mať QR kód v mobile

2. 12. 2021   Karol
Veľmi málo dôchodcov chodí sa stravovať do reštaurácii, nemôžu si to dovoliť. Do fitnes nechodí skoro žiaden. Taktiež málo dôchodcov by išlo minúť poukaz na rekreáciu. Ak chcete pomôcť, pošlite peniaze ak dôchodok.
2. 12. 2021   No čo už
Podstata rôznych návrhov aj tohto je, že najprv povieme a potom uvažujeme ako to urobíme. Viem, že najjednoduchšie je všetko zkritizoval ale pravdou je, že veľa nápadov pripomína seriál “A je to”
2. 12. 2021   anonym
A keby im dali obycajne "gastrolistky" tolko zatracovane a tolko zname, nebol by vobec ziaden problem, akorat by to neboli uplne gastro, ale listky na nakup, pripadne by ich na cas akceptovali aj distribucie, na zaplatenie energii.
100 istkov po 5 evri, sa da poslat aj postou..
2. 12. 2021   istvan
Vnašej krčme to máme poriešené . Krčmar pivo,rum ućtuje ak dva škvarkové pagáče ,na sekeru,kým prídu poukážky:HOTOVO !Potom to zrovná!
1. 12. 2021   Ritchie
Biznis s plastovymi kartickami.
1. 12. 2021   Nikita
Dobry napad ako dat a pritom neminut
1. 12. 2021   Robo K
Akykolvek QR kod, je uplne nanič, pokiaľ to nemajú minúť na jendom mieste. Lebo ak toamjú minúť na viackrát, už k tomu musí byť databázový (a.k.a bankový) background. Niekde niekto musí evidovať z ktorého konta bolo kde koľko minuté, odpočitať a vyrátať zozstatok.
Plastová karta zostatok neukáže. Takú bankovú apku niekto musí vyvinúť, otestovať nasledne naintegrovať na obchodnícke pokladničné systémy, alebo na systém eKasa finančnej správy, toto zase pretestovať...
Toto bude stat cas a peniaze. A nie malo.
Preto mi pride uplne najpouzitelnejsie ak nejaka banka (kludne moze na to byt verejne obstaranie) dostane zoznam ludí a kazdému zriadi zvlastny úcet s debetnou kartou. Následne tou kartou platia rovnako ako ktorúkolvek inú platbu.
Banky sa mozu o takú sluzbu pobit vo verejnom obstaraní.
1. 12. 2021   anonym
To mozu dochodcom na kopaniciach rovno rozdavat bitcoiny.
Ucinok bude rovnaky, polovica ich strati udaje a zvysok im ukradnu technicky zdatny.
Kde nieje elektrina, alebo pokrytie lacnym signalom internetu mobilneho, nema dovod mat dochodca ani igelitentny mobil.
Rocne naklady na zakupenie lacneho (ale noveho plackateho mobilu) plus mobilne data, hoci aj na predplatenku, prevysuje cenu 500 eurovej poukazky.
dokonca pausal mesacny z datami, je na rok drahsi, ako cela poukazka.
Je to sice smutne, ale je to tak.
1. 12. 2021   M.V.
Dôchodcovia sú aj ľudia s dobrými vedomosťami z IT, ale problém je aj to, že nemajú komu telefonovať a po odchode z pracovného procesu zostali už nepovšimnutí.Nepotr ebujú hľadať nové apky, Georga, platiť internetbanking, kupovať kryptomeny aj keď im chodia vydieračské e-maily ako ich vraj nalapali na stránkach pre dospelých.Ani blockchain explorer je mimo ich zorné pole a to nie je výčitka.
1/2staršie