Názory čitateľov


Názory k článku:
Flash analýza: Výrobné ceny kvôli materiálovej kríze naďalej prudko rastú

28. 11. 2021   Budeakonebolo
Minule som našiel v koši vyše 100 eurové boty, takmer nenosené (nie že by som bol odkázany na squattering, ale keď má niečo hodnotu neprejdem okolo bez povšimnutia). Keď sa zadarí, pošlem ich do sveta za tretinovú hodnotu. A to do sveta myslím doslovne. Neviem či by sa toto stalo pred 20-timi rokmi. Už sa vôbec neoplatí vytvárať nejaké hodnoty, lebo systém tak ako je teraz nastavený ich všetky neguje. Jediné čo má teraz hodnotu, je remeslo prežitia. Lebo život samotný nestratí nikdy na hodnote.
27. 11. 2021   M.V.
Ani robiť už nikto nechce, pomaly bude treba desiaty televízny kanál, aby ľudia zarobili v kvízoch, súťažiach, predajom lósov a emisných povoleniek. Výrobcovia všemožne skracujú životnosť tovarov, napríklad takú PC tlačiareň môžete vyhodiť, ak sa v nej nahromadí odpadný atrament lebo nemáte malú absorpčnú podložku na výmenu za 10 centov, ktorú výrobca nepriložil ani servisný program na reset EEPROM pamäte - počítadlo by sa vynulovalo na D=0 kliknutím myšou. Pochopiteľne servis by stál dvojnásobok ceny novej tlačiarne lebo je 60e za hodinu. Preto výrobca ani nespomína sekvenciu kľúčov v manuáli na obnovu funkcie zo servisného módu tlačiarne ktorá sa bez výmeny malej podložky za suchú nepodarí. Ide o kódy 1700 a 5B00. Skúste robiť fotografie a máte ich na displeji. Vraj nedostatok materiálov.
27. 11. 2021   anonym
svet nebojuje z nedostatkom surovin a energii, ale bojuje z hospodarskou a financnou krizou, ktora tu uz bola pred koronou, ale este sme nevedeli, kto nam klope na dvere ejin.
materialov a energii, surovin a konkrecii je nadmeiru dostatok, avsak probelmy, ktore sa objavuju, ako napriklad enormny narast cien, je dosledok problemov, ktore sa akumulovali desatrocia pred vypuknutim tejto modernej "hybridnej" krizy, inflacie a nedostatku.
1/1