Názory čitateľov


Názory k článku:
Ťažba bitcoinov vyprodukuje aj veľa elektronického odpadu

21. 9. 2021   anonym
Pokiaľ viem a až sa to nezmenilo tak peniaze boli vždy kryté zlatom.
22. 9. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Papier bol krytý sľubom, že ti ho vymenia za zlato. Ako to dopadlo vieme z histórie v roku 1931 a 1971. V prvom prípade Amerika nemala toľko zlata, aby splnila svoj sľub a v druhom prípade o 40 rokov neskôr Charles de Gaulle si vypýtal od Ameriky svoje francúzske zlato a to tiež nedopadlo dobre.
Zlato predstavuje totálne zlyhanie v monetárnej ekonomike. A ešte takí Rimania primiešavali iné kovy do mincí a ľudia mince obrusovali, preto je dodnes hrana mince vrúbkovaná.
21. 9. 2021   anonym
Elektronicky odpad, sa predsa da recyklovat.
Obsahuje zlato a ine drahe kovy.
21. 9. 2021   ROBO
Ťažba kryptomien vyprodukovala aj veľa kybernetických podvodníkov a zločincov. Tí menej sofistikovaní kradnú kryptomeny formou psychologického nátlaku tak, že Vám niečo zašifrujú a potom pýtajú výkupné v kryptomenách. A tí sofistikovaní zase masovo napádajú burzy kryptomien a kradnú rovno z centrály. Takže celé je to len veľká práčka peňazí, pre bežného človeka absolútne nepoužiteľné.
21. 9. 2021   Martinko
Súhlas.
21. 9. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Jediné čo je nepoužiteľné pre bežného človeka je zlato, ktoré ani po 5000 rokoch nezískalo status peňazí, a dokazuje to, že Slováci držia radšej peniaze na účte s 0% úrokom ako keby ich dali do zlata.
Bitcoin šetrí najchudobnejším ľuďom poplatky v najchudobnejších krajinách.
Ako práčka peňazí slúži hotovosť.
1/1