Názory čitateľov


Názory k článku:
Na nahradenie plynu bude treba strojnásobiť výrobu elektriny, upozorňujú plynári

10. 10. 2021   L.P
Ziadna krajina nebude zatvarat banu,pokial je tazba oplacatelna.Elektri ka ma ist v PL o 40% hore.Keby vsetko bolo na elektriku,tak ide o 300% hore.Nikto by nezastavil elektrarne.V EU parlamente je 99% ydyjotow ,ktori nikdy nepracovali,nevedia ako vyzera skutocny zivot.Nemaju ponatie o vyrobe,ci uz priemyselnej alebo polnohospodarskej.E U vydava miliony na ekologiu a Cina,USA v pohode tie miliony,ktore my vyhodime na ekologiu investuju do priemyslu.
18. 9. 2021   Dig
Zelený Vodík je cesta, nasaďme ho čo najskôr, kde sa len dá a ešte budeme z toho ťažiť.
22. 9. 2021   apoliticky
vraj ,,zeleny vodik,, ...no ty mas asi zeleny mozog ! ...na vyrobu vodika potrebujes ropu ! ...az 93 percent energie na vyrobu vodika pozostava z ropy ! technologia na vyrobu vodika z vody je neskutocne draha !...
Vodik je ,,mokry sen,, ekoteroristov !
17. 9. 2021   maketa
Myslim, ze dnes uz kazdy normalny clovek vie, ze vyrobu elektriny treba nasobit minimalne 150 krat, ci uz s plynom, alebo bez.
17. 9. 2021   Orákel
Plyn je Brežnevova komunistická pomsta večne krehkej demokracii a preto musí byť zničený - veď aj Nemci zabíjali plynom nevinných židov ! Rovnako musia byť zničené šialene nebezpečné at´mové elektrárne, ktoré zúfao ohrozujú nevinných Rakušákov a zabili už stáatisíce biliónov ľudí !! A najstrašnejšie sú zákerné útoky železobetónovaj loby, ktorá kradne prírodu medveďom, vlkom aj mamutom gigantickými vodnými elektrérňami, kde sa len množia riasy, mozgožravé améby a gigantické množstvá akumulovanej vody tlačia na podložie, takže vznikajú príšerné zemetrasenia - ano napríklad v Chile, Indonézii - či to ktoré zničili Atlantídu a vytvorilo Stredozemné a Čierne more. Našťastie zelení inžinieri vymysleli neškodné elektrárne, ktoré nás všetkých zachránia, lebo vyrábajú elektrický prád za slniečka a vetríka. Samozrejme ešte majú niektoré deteské choroby - napríklad, že keď prestane fúkať, alebo zájde slnko za obláčik, tak ma nepobozká múj miláčik, ale práčka zastane a svetlo zhasne. Ale to sa našťastie vyrieši lacnými lítiovými baterkami (veď čože sú peniaze proti demokratickej láske k nim), ktoré našťastie majú nekonešnú životnosť (niektoré aj dva roky). No a v zime kúriť netreba - však ani zviertá nekúria a po dlhšom sledovaní slovenskej politickej scény dnes už asi nikto nepochybuje, že človek je len mutovaná opica (pričom je nejasné, či dopredu, alebo dozadu - SMERom k dinosuarom). Ale aby sme sa vrátili na Zem, tak treba zodpovedať nasledovné tri otázky: 1) kdy bude dokončená autostráda do Košíc ? 2) Kedy budo dokončený autostrádny obchvat Bratislavy (D4) - t.j., kedy bude odovzdaný do prevádzky tunel pod Karpatmi ?? 3) kedy bude jazdiť vlak z nového bratislavského hlavného nádražia do Paríža, tunelom pod Dunajom, rýchlosťou 216 km/h - čo bol jeden z 20-tich prestížnych projektovEU (a na francúzskom území to aj funguje) ??? (kedy bude hotové bratislavké metro, to sa ani nepýtam, lebo to vy opičiaci pseudodemokratickí nie ste shopní dať dohromady, ani keby ste sa rozliali na kolomaž - čo už zrejme je najvyšší čas :(
17. 9. 2021   Autostráda do Košíc
Sorry za večné chyby - okrem prieklepov mal ten vlak jazdiť 260 km/h a ak by ste neboli vyhali komunistov, tak metro by už jazdilo viac než 10 rokov (ale pár zmrdov by nemalo súkromné lietadlá, jachty v Chorvátsku, vily na Slavíne a v Monaku a Bugatti Veyron :(
17. 9. 2021   anonym
S EU vpred do jaskýň.
16. 9. 2021   juribald
a koľko bude treba znásobiť výrobu elektriny na náhradu benzínu a nafty? To ešte nikto nevyrátal? Asi bude treba postaviť v EU 100 uhoľných elektrární, aby to nahradili....
17. 9. 2021   Vitaj v EU Zoo
300. Lebo tepené elektrárne majú len 30% účinnosť - o čo sa však fotovoltaickým stále ani nesníva :( Aj atomka hlavne vykuruje okolie (preto tie obrovité chladiace veže) a popri tom vyrobí aj nejakú elektrinu - z ktorej s však hodne stratí cestou, pretože všetky drôty majú nejaký elektrický odpor :( Zelení BIO-EKO ekológovia však zdvíhajú varovný prst - načo je človeku elektrina, keď všetky ostatné zvieratá si vystačia bez nej (dokonca ani Písme Svätom nie je ani zmienka o tom, že by v Kráľovstve Nebeskom (ale ani v Očistci, či Pekle) boli nejaké elektrické rozvody) ? Človek nemal vypĺznuť a ptom by nemusel kúriť, ani zatepľovať tie svoje škatule. Stačí aby sme si obnovili svoje kožuchy a je vystarané - a namiesto pozerania debilných televíznych vysielaní si môžeme po večeroch chytať blchy ;)
17. 9. 2021   srandista
Samozrejme že boli rozvody,keď zvolal "Boh buď svetlo" už my elektrikári sme káble mali natiahnuté.
18. 9. 2021   Dig
už sa pracuje na fúznom reaktore, tak sa ukľudni - elektriny bude do budúcnosti dosť
22. 9. 2021   apoliticky
NEBUDE TREBA ZNASOBIT NIČ !...predstav si ! ...nemozem tomu uverit ze beha tolko hlupakov ako ty po svete !...a co si myslis ze benzin a nafta je z coho ?!...Ropne rafinerie na vyrobu benzinu a nafty spotrebuju elektricku energiu z celych elektrarni ! ci si myslis ze ,,fachcia,, na tvoje prdy ? a co 100 tisice benzinovych pump po svete ?!...kde bez elektrickej energie na nich by si nenatankoval do svojho spalovaku ani benzin ani naftu !
10. 10. 2021   L.P
Co si chcel napisat?
16. 9. 2021   M.V.
Plyn sa predsa kvalitatívne odlišuje od elektriny, preto spoločný menovateľ v zhodných jednotkách výkonu trochu zavádza.
16. 9. 2021   anonym
Nakoniec budeme spalovat zase prevazne plasty a hnede uhlie v nekvalitnych kachliach, pretoze ak nebudeme chciet pomrznut, nic ine nam neostane.
18. 9. 2021   Dig
pesimista
1/1