Názory čitateľov


Názory k článku:
Cieľom poľnohospodárskej politiky do roku 2027 je posilnenie agropodnikov

14. 9. 2021   anonym
Politika ziaden problem nevyriesi, ak si ho sama najprv nevymysli.
Napriklad parkovacia politika tiez nevyriesi problem, ale ho spoplatni a problem sice neprestane existovat, ale sa zan plati.
Rovnako aj polnohospodarsky a potravinarsky sektor, utrpel porazku na zaciatku, ked po prechode na otvorenu ekonomiku, skupili vseliake speklulativne firmy {nie privatizeri} napriklad cukrovary {eastern sugar} ktore nasledne na oko prevadzkovali a po dohode z EK, po zaruceni sa likvidacie podnikov a zarukach ze im bude vyplateny usly zisk, za 5 rokov, cukrovary zburali a zrovnali zo zemou.
V pripade, ze by sa zachovali cukrovary dodnes, nebol najmensi problem vyrabat na miesto cukru, ktoreho boli a su tri prdele v celej EU, vyrabat lieh, alebo MTBE, ako biopalivo, priamo na povodnej technologii cukrovej repy, kampani a systemu zauzivanej technologie. Pravda je, ze by sme sice asi jazdili na E85, uz v roku 2008, ale nic by sa nestalo.
Podobne aj Palma, ako podnik, ked uz by nevyrabal oleje jedle, mydla a kremy, mohol kludne vyrabat MERO, alebo palivove oleje na baze hociakych olejov, aj palmovych, ktore vlastne predstavuju aj povodny historicky nazov, tejto firmy.
Ale v ramci aktivit tzv. likvidacneho kapitalu, z podniku, ktory mal moznost fungovat v dnesnej dobe ako bezproblemovy vyrobca biopaliv, je len sut a hlusina.
A takto mozeme pokracovat dalej, okolo masokombinatov, alebo roznych agropodnikov, ktore proste uz niesu a nebudu.
Dotacie a pomoc sa prezere a stale budeme imprteri vlastnych zlych rozhodnuti.
Lebo o peniaze, ide vzdy az v prvom mieste.
1/1