Názory čitateľov


Názory k článku:
Spolufinancovanie podpory agrosektora je potrebné zvýšiť

21. 7. 2021   anonym
Vidiek sa vyludnuje preto, ze tam nic nieje. Vidiek okolo velkych miest sa preludnuje, lebo je tam lacno, do doby, nez vzniknu prehustene satelitne kolonie, bez infrastruktury.
Ak v tejto kolonii, nevie vidiek, alebo blizke okolie Blatisravy zvladnut zahustovanie vystavby a nasledne doravnu a ostatnu strukturu, napriek prilevu obyvatelov, alebo narastu poctu obyvatelov v nasobkoch poctu obyvatelov povodnych a nevie postavat ani skoly, ako napriklad v Stupave, nedokaze vybudovat elektrickove koridory do mnoho tisicovych dedin, tak ako moze kua niekto cakat, ze stat zvladne vidiek a agrosektor, ktory neprodukuje nic, len hlta dotacie, na nieco co sa vyvezie von, aby nam to namiesane zas doviezli v podobe potravin???
Ved predsa nieje normalne aby v kolonii, konkruoval nejaky polnohospodarsky a zivocicharsky sektor vyroby, nejakym zapadnym kolonizatorom. To by odporovalo zasadam konstitucie EU, ktora sa stale deli na zapad a vychod.
A okrem ineho, problem je aj v uplnom preruseni vztahu k pode, vyvlastnenim, znarodnenim, zdruzstevnenim a to na cele 2 generacie, plus dobu generacie, ktora uz po 89 roku neprisla.
Nakolko u nas bolo vsetko vsetkych, ale houno z toho, ako je mozne riesit vztah k pode, alebo nejake pozitiva vidieka, kde zmizli aj tie JRD, ktore davali pracu ludom na vidieku. Teraz mame houno o to vatsie, ze aj dotacie na neosiatu podu a kosenie buriny, ma vatsi vyznam, ako pestovanie uzitocnych plodin potravinarskych, mimo teda toho co sa zozrat neda a to su plodiny pre biopaliva.
Na to neexistuje riesenie vo forme dotacii, alebo subvencii, lebo na vidieku sa vytvori len dalsia subkulturna etnicka skupina, co sa bude mnozit na plne davky, ale robit aj tak nebude. Nebude preto, ze nebude mat kde robit.
1/1