Názory čitateľov


Názory k článku:
Vystúpenie Matoviča je zavádzajúce, opäť si našiel nepriateľa

19. 5. 2021   Frantisek Nechapavy
"Keď budú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ poukazovať do štátneho rozpočtu plnú výšku sumy dane tzv. DPH" - tak to potom nebude DPH, ale daň z obratu. Peňazí v rozpočte bude že až, len s malou drobnosťou: chleba bude namiesto 1,5€ stáť 3
19. 5. 2021   Frantisek Nahnevany
Veď áno. Tzv. DPH treba zrušiť a nahradiť ju inou daňpu finančne rovnakou tak pre zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne pre občanov ako aj pre daňové subjekty.
V základe povedzme tak 8% až 10%. Potraviny, lieky, knihy 0 až 5%. V tomto prípade chlieb nezdražie. Iba ak by zdražela napríklad pšenica, raž, zemiaky,voda, droždie . . .
Od roku 1993 je tzv. DPH na Slovensku, ale o. i. aj v Česku podvodom na občanoch a v konečnom dôsledku aj na štátoch.
Pri tzv. DPH sa kumulujú pre štátny rozpočet stzraty, pretože značnú časť sumy dane tzv. DPH si daňové subjekty ponechávajú.
Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK /od roku 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od roku 2009 Euro/.
18. 5. 2021   Frantisek Nahnevany
Štátny rozpočet.
Keď budú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ poukazovať do štátneho rozpočtu plnú výšku sumy dane tzv. DPH tak ako ju už od roku 1993 pod zámienkou DPH denno-denne inkasujú od naivných a nič netušiacich klientov, zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne od občanov, tak bude v štátnom rozpočte financií že až.
1/1