Názory čitateľov


Názory k článku:
Ceny bytov rastú, prenájmy klesajú, investícia sa nemusí oplatiť

8. 5. 2021   anonym
Vsetko je v najlepsom poriadku, lebo v pripade ze ludske zdroje prestanu mat schopnost si pozicat, alebo schopnost splacat, za cenu jedneho, alebo dvoch m2 v byte, ktory uz nemaju, alebo ich vystahovali, si mozu kupit ojazdeny karavan, alebo prives po DDR turistoch a skusit v nom celorocne v SR byvat v minimalistickom style neoliberalnych nomadov, alebo nastartovat toto vozidlo a odist hladat stastie niekde inde.
Mozno sa tak vyriesi aj parkovacia politika, aj bytova politika, aj otazka ekologickeho byvania, aj problem z dochodkami, aj problem z rodinnou politikou a dokonca sa samy vyriesia aj problemy rozvojovych programov miest a obci, kde na miesto bytovej vystavby, staci vytvorit dostatocne velke, odstavne plochy z uvalcovaneho makadamu, pre bohatych nomadov, vybavenych aj pripojami na siete.
Autokemping ma pre mesta a obce aj tu vyhodu, najma pre taku Blatisravu, ze ti, co niesu trvale prihlaseny na pobyt, budu platit aspon teda minimalnu pobytovu dan za prespanie, ktora je okolo 2,50 eur na den, co vlastne neplati, okolo 600.000 prespavajucich sim kariet, pocas pracovneho tyzdna.
8. 5. 2021   Naivný Blbec "Občan"
Až teraz ma napadlo, či Matovič zvážil, že ak by - nejakým nedopatrením - jeho iniciatíva zabrala a slovenské ženy by naozaj začali viac rodiť - kde che nabrať dodatočné parkoviská, keďže už teraz je ich nedostatok ?
9. 5. 2021   anonym
Parkoviska su nepotrebne, zdvihnu poplatok za statie, do takej miery, ze sa ludskym zdrojom neoplati mat auto.
Dnes v Blatisrave, pre nerezidenta, stoji parkovacia karta z teoretickou moznostou zaprkovat 1500 eur.
To znamena, ze pre ludske zdroje, ktore zarobia o nieco viac, ako na vychode, pri zaplateni byvania, stravy, poplatkov za zivot, tvori parkovne zhruba 1/4-1/2 rocneho prijmu. To je priblizne tolko, co by ich stalo presidlenie o 60km dalej na zapad, za pracou na prezitie.
9. 5. 2021   Jozko
No ludia by si mali konecne uvedomit, ze ked chcu byvat v byte v meste tak na auto by sa mali vykaslat. Ziadne nove parkovacie miesta na mestkych pozemkoch by sa stavat nemali, naopak je potrebne vytlacit auta z miest a donutit ludi cestovat hromadnou dopravou. Ak chce predsa niekto vlastnit auto tak moze nech si postavi parkovisko/garaz na svojom sukromnom pozemku, ak mu to bude to bude z hladiska uzemneho planu umoznene.
1/1