Názory čitateľov


Názory k článku:
Dôchodkový vek sa zrejme opäť naviaže na rast strednej dĺžky života

6. 5. 2021   abc
no tak vám prajem príjemné predlžovanie odchodu do dôchodku milí mladí priatelia,
šťastné roky za pásom
ja už to hádam stihnem tento rok
5. 5. 2021   ifco22
No a teraz keď sa bude priemerný vek znižovať vplyvom prichádzajúcich pandemií úbohou výživou a zdravotníctvom tak pôjdeme aj naspäť k 60-tim rokom? Či zase odrbú ľudí že to sa nepočíta.
5. 5. 2021   M.V.
Koľko poistencov splní aj zdravotné požiadavky na výkon povolania? Pracovné lekárstvo nevydá osvedčenie naprí pre slabnucí zrak a nikto sa nechová ani v invalidite lebo neprekročí 41% pokles na jej priznanie. Teoreticky by mal byť každý poistený od nástupu na povinnú školskú dochádzku odstupňované podľa veku, aby mal započítané roky. Asi nebude iné východisko. Deti nemusia mať len drahé hračky a nikto nerieši ich budúcnosť, aby mohli skončiť s aktívnou prácou mimo rámec takýchto celkom dehumanizovaných víziách.
5. 5. 2021   Lenka
Je velky rozdiel, ked ide do dochodku niekto kto bol cely produktivny vek v praci alebo niekto kto ma za cely zivot odrobenych 10 rokov alebo aj nic. V prvom rade by mali zaviest dochodok po 40 odpracovanych rokoch. Ostatnym nech naviazu na priemernu dlzku zivota kludne.
Co sa tyka prispievania deti z dani pre rodicov alebo opatrovnikov. Ked budem chciet pomoct rodicom na dochodku tak to urobim napriamo a nie cez nejakeho sprostredkovatela (stat). Dalsi clanok v tomto procese si samozrejme len chce ukrojit kus kolaca, na ktoreho peceni sa nezucastnil. Ukradnute peniaze za ktore nedostanem ziadnu hodnotu. Takze nasim dam peniaze pekne na ruku, nie cez ziadne dane.
5. 5. 2021   anonym
V podstate ide len o to, aby sa dochodku v idelanom pripade nedozil nikto, alebo tom idelanom pripade ten, kto skutocne pracoval, aby zomrel v praci a nie poberajuc dochodok.
Dalsia dolezity fakt je ten, ze kto sa dochodku dozije, spravia mu ho za trest, aby do dochodku nechcel a pracoval i platil odvody, ako by na dochodk nemal narok.
Potom je tu stado povalacov statnej spravy, ale ti sa dochodku doziju, aj ho budu poberat, lebo za to houno co dostavali cely zivot, su uz zvyknuty
5. 5. 2021   Duri
Nech zrusia STB a vysluhove dochdky a nech fungujeme pod Nemeckom ako Wales pod Anglickom lebo takto sa 25% rovesnikov dochodku nedozije.
5. 5. 2021   Karol
Čiže sa predĺži veková hranica odchodu do dôchodku, pričom sa dúfa, že sa mnohí dôchodku nedožijú. Ďalšie čaro tejto špinavosti je v tom, že tak starí ľudia už ani prácu nenájdu, nakoľko ich už nik nechce. Na dôchodok teda ešte nárok nebudú mať a teda budú bez príjmov. To je teda riadne špinavý odrb.
5. 5. 2021   lusinda
Bolo by dobre ho este doplnit o odskodnenie za umyselne prehodenie a oblbovanie sporitelov do garantovanych fondov. Vsetci vieme, ze ludia v ostatnych fondoch nasporili snad aj dva krat tolko. Bolo by dobre to riesit hned, nie az ked pridu zaloby.
5. 5. 2021   Mamto Zapar
Povedané jednou vetou: šmejdi zase špekulujú ako ojeb@ť dôchodcov.
Asi by to chcelo by to premiestniť "dieľňu MF" niekam na Sibír ...
Bohužiaľ na každú Sibír spravidla vždy premiestnia tých nepravých - asi to bude tým, že vždy premiestňujú tí, čo by mali byť premiestnení :(
1/1