Názory čitateľov


Názory k článku:
Matovičovu cestu vnímam ako snahu sprístupniť Sputnik pre ľudí

8. 4. 2021   tvuf@atlas.sk
Lebo je z Ruska to je vsetko, Zbrojit proti Rusom sabotovat Rusov to je demokraticka doktrina zapadu. Hlavne zapadna demokracia uz dobudujte to prudenie plynnu severom nech dokazete tir sankcie proti Rusku
8. 4. 2021   anonym
Politika a lieky..
Davaju nam pilulky klamu, je to len obchod, na jednej strane umieraju ludia, niektori na kovid, iny po vakcinacii, dalsi prirodzenou smrtou, podaktori na vlastny strach.
Nemyslim si, ze by Igy chaotik, nieco v RF vybavil, je to byvaly priemer, byvaleho zapadneho protektoratu ZSRR, ktory je dnes koloniou, alebo dominiom zapadneho imperializmu.
Ako bezvyznamny spravca dominia, dnes uz len ministrant dlhu, alebo odklonu toku penazi kleptokracie, nemoze napisat ani pozyvaci list.
Jedine co moze, je mekotat onetime=nextime, alebo si pospominat na azbuku a pochopit "za cem bukvy"..
8. 4. 2021   M.V.
Sloboda očkovania má obsahovať možnosť odmietnúť konkrétnu vakcínu rovnako ako iný liek, ale aj slobodu jej voľby. Čo sa týka ŠUKL-u, ak nejestvuje v Európskom liekopise konkrétna monografia na hodnotenie vakcíny a ani v USP liekopise, potom treba vydať rozhodnutie na podklade všeobecnej časti aj keby sa vťahovala len na fyzikálno - chemické metódy hodnotenia, prípadne biologické a mikrobiologické. Tým je všetko vyčerpané, ŠUKL predsa nemá lôžkovú časť a ani nemal na vytváranie dobrovoľníckych tímov na jej skúšanie. Sputnik je vyrobený klasickou technológiou oslabením celých virov, overený v cudzine a nie metódou modelovej mesedžer RNA. Zbytočne sa to dlho naťahuje, politizuje a pracovníkov posielajú v diskusiách k lopate.Tentpkrát musí aj SˇUKL zobrať na seba svoj diel zodpovednosti a lojality k občanom bez obštrukcií.
8. 4. 2021   V .H.
Je tu evidentný zámer akýmkoľvek spôsobom sabotovať túto v 57 mich štátoch odskúšanú na desiatkach miliónov bez nahlásenia vážnych zdravotných ťažkostí ako je to u Astra Zeneca. Vakcína má pre západných "análnikov" jedinú chybu že je z Ruska !
9. 4. 2021   M,V.
Všetko nabralo dramatický vývoj, ale požiadavkou na hodnotenie vakcíny v Maďarsku teraz, keď Ruská federácia vypovedala zmluvu je čistý nezmysel a môžeme sa dostať na arbitráž, ktorú prehráme. Politický rukopis je výrazný. Ľudia si nijako neuvedomujú odbornú zložitosť vakcín a kombinovaných vakcín, že to nie je kontrola ako chemických liečiv a liekov aj keby mal ŠUKL všetky labáky akreditované, ak ich ešte v tej eurobyrokracii udržal pri živote. Teda aspoň jeden certifikovaný UV-VIS spektrofotometer, prípadne kvapalinovú chromatografiu. Rozhodne by nemohol vykonávať všetky skúšky popísané v dokumentácii až po farmakokinetiku. Budú radi, keď urobia disolučné testy a nie aby mali podmienky pre biologické skúšanie,farmakológ iu, imunológiu možno nejakú elisu ale nie napríklad radioaktívne liečivá alebo značené metabolity.Odborné oddelenia im už asi odplávali. Ani Akadémia vied nemá overenú každú odmerku a pipetu a ani nemusí dodržiavať systém správnej laboratórnej praxe a vedenia dokumentácie.Protok ol musí podpísať kvalifikovaný odborník presne s tou kvalifikáciou, ktorá je potrebná.
1/1