Názory čitateľov


Názory k článku:
Trh, klam a logika

26. 2. 2021   Chyba v Matrixe
Historické zlato patrí do histórie, tak ako dinosaury.
Aj tie mali v svojej epoche svoj zmysel.
Ale ho stratili.
Bohužiaľ tzv. "demokrati" nás násilne tlačia späť do stredoveku, takže - na rozdiel od dinosaurov - zlato ešte zmysel platidla získa nazad :(
Konkrétne, keď "vďaka" zeleným teroristom skolabuje energetická sieť EU, pretože si nevidia ďalej od svojej uhlíkovej stopy a rozhasili celý systém :(
Politici bohužiaľ rozumejú len korupcii, ale určit nie výrobe, rozvode a hlavne trikom, akými sa reguluje elektro-energetická sústava.
Konkrétne keď jedna eketráreň "požiera" výkon druhej, aby bola zachovaná stabilita siete.
Čo spotrebitelia nesmú vedieť, lebo by odmietli platiť - no inak fo zatiaľ nejde a preto sa to tak robí - dokonca automaticky.
Lenže zaradením volatilných zdrojov sa do systému násilne dodáva enregiu ktorú netreba a to práve vtedy, keď o ňu nikto nemá záujem.
Lebo v zime svieti slniečko slabo a v noci vôbec.
A tak sa vlastne skoro kompletná produkcia eko-bio energie v skutočnosti likviduje v atómových, tepelných a vodných elektrárňach - lebo výroba a spotreba musia byť vybilanocvané presne (inak by napútie uletelo buď nahor, alebo nadol).
Spolu s dotáciami ju potom spotrebiteľ platí zhruba 3x a pritom vôbec nespotrebuje.
Inak povedané vlády nie sú sprosté len v otázkach pandémie - ale v skutočnosti vo všetko.
Lebo jediné, čo ich zaujíma - a čo skutočne vedia - je kradnúť, kradnúť a kradnúť.
Prípadne ešte aj občas pretiahnúť nejakú šumienku.
Ale smutnou skutočnosťou je, že sprostosť nie je obmedzená len na politikov :(
Lebo keď šéf SLK - pán Marián Kollár povie, že:
"Pre zefektívnenie práce ambulantných lekárov navrhujeme zaobstaranie oxymetrov pre účely kontroly pacienta, liečeného v domácich podmienkach" tak zjavne nevie, že dnes má oxymeter každá slepica v smart hodinkách.
Horšie je, že to nevie ani tá slepica, lebo tie hodinky má len na mancovanie a počítanie, či si môže dať ešte jedn krémeš navyše, aj keď vyzerá ako almara.
A dá si ho aj tak ...
26. 2. 2021   Pak-40
Kedy sa bublina bitcoin a akciove trhy ako hazardna hra nafukli opat do rekordnych rozmerov? No ked sa vytlacene, nikym poctivo nezarobene a nicim nekryte papierove toaletne papiere museli niekam uliat´a nieco zarobit, pre ich tlaciarov.
26. 2. 2021   Revolucionar
Toto by sa malo vyučovať na stredných školách, byť finančne gramotny je rovnako dôležité pre život ako čítať a písať....
26. 2. 2021   Frantisek Nahnevany
Avšak napríklad pri Mwst., VAT, IVA, TVA, BTW . . . tzv.DPH vo vyučovaní na stredných školách, ale o. i. aj na Ekonomickej univerzite v Bratislave alebo trebárs aj na Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Prahe finančne gramotní nie sú.
4. 3. 2021   us44
čistiace prostriedky
26. 2. 2021   nebulas
Výborné zhrnutie. Práve včera som o tom diskutoval s kamarátom a dnes mi pred očami cinkol tento výborný článok, ktorý úplne koreluje s mojim názorom.
Čo z toho vyplýva? Samozrejme, že nás niekto včera odpočúval !!! :))))
Držme sa priatelia, je nás aj vzhľadom na veľkosť diskusie pod článkom, stále menej!
26. 2. 2021   Prelozme si new speak
Zakladom fundamentu debility, je masova hysteria. Je o podobne, ako masovo vynutene vlastnictvo nehnutelnosti, u nas v kolonii, ktore sa sklada z krvaveho a vypoteneho hypotekarneho otroctva, masy ludskych zdrojov, ktore tuzia po "vlastnom byvani" na ktore nemaju, ale je im stale vtlkane do hlav, ze pozicat si na to, co nemaju, je konvence a mainsteamovo spravny krok.
Bez ohladu na bubliny, alebo debilitu davu, su cyklicke opakovane chyby v kurze, vzdy velky pruser, umozni odpisat dlh, ale za cenu obrovskej tragedie a najma recyklacie. Doprevadza to masovy uhyn ludskych zdrojov.
28. 2. 2021   dino
suhlasim so všetkým okrem poslednej vety. Masový uhyn ludských zdrojov nenastal. Zatial. Politici len oklamali dalsiu generaciu obcanov. V mene lepsej buducnosti ich deti. Za socializmu sa tomu hovorilo: Za svetlejsie zajtrajsky.
1/1