Názory čitateľov


Názory k článku:
Prezidentka odobrila zvýšenie sadzieb dane pre tabakové výrobky

12. 12. 2020   anonym
Ceny cigariet a alkoholu by mali byt take aby neboli bezne dostupne pre mladych, pripadne pre este vacsiu skupinu ludi. Pozitivnym nasledkom bude vitalnejsia a normalnejsia spolocnost.
12. 12. 2020   anonym
Ak uz teda, tak zakazat vsetko, aj tabak, nikotin vapovaci, aj alkohol.
A basta.
Potom by to bolo naozaj prospesne spolocnosti.
Ale ked uz beru chudobe chlieb, aj hry su debilne a nikoho nezaujimaju, potom je uplne normalne, ze ludskym zdrojom asocialne slabsim, predavaju alkohol a tabak, stale drahsie, aby ich slopaci nechali v narodnej zrade.
12. 12. 2020   Frantisek Nahnevany
Pri tabaku a tabakových výrobkoch, ale aj pri phm, ulovodíkoch, alkohole a niektorých alkoholických nápojoch . . . sa niekedy jedná až o štvorité zdanenie.
Zákazník, spotrebiteľ a všeobecne občan zaplatí z už raz ZDANENÝCH peňazí /daň zo mzdy, daň z príjmu . . ./ ďalej nákupnú cenu s DAŇOU, spotrebnú DAŇ a napokon to všetko zdaní ešte aj nezmyselná a ničím okrem podvodu neopodstatnená tzv. DAŇ z pridanej hodnoty-tzv. DPH.
Štyri dane.
11. 12. 2020   anonym
Problemy vidim nasledovne.
V prvom rade, ludskym zdrojom, ktore fajcia tabak, nestupnu platy ani podpora.
Druhy problem je, ze v konecnom dosledku, prestane byt kolonia Slopakistan, len tranzitnou krajinou, na pasovane cigarety, ale aj spotrebitelskou krajinou.
Vysledok bude najskor taky, ze ti, co vlastnia podu a zahrady, zacnu tabak pestovat.
Na miesto paradajok, a hovadin, co sa daju kupit celorocne v hypermarkertoch, taka uspora, pri doma pestovanom tabaku je znacna.
Sice trva nejaky cas, nez sa ludia naucia tabak aj susit, fermentovat a rezat, pripadne sa opat naucia sulat cigarety, alebo ladovat dutinky, ale v konecnom dosledku, to vyjde na zlomok ceny.
1/1