Názory čitateľov


Názory k článku:
Rezort financií ďalej komunikuje s bankami o odklade splácania úverov

18. 11. 2020   anonym
Jedneho dna, aj tak pride k istemu, ze uz to nebude o tom, ako odlozit splatky, ale o realite vsednych dni v nudzovych pribytkoch.
Peniaze ktore ludske zdroje usetrili, alebo aj inestovali do nehnutelnosti, sa nemusia vratit aj nikdy.
Ti co si pozicali a nebudu moct splacat, odlozenim splatok, len oddialili problem, ktory aj tak v tejto kolonii pride skor, alebo neskor.
18. 11. 2020   Janko
Cele zle. Stat nema co prikazovat sukromnym spolocnostiam ako maju pristupovat k veritelom. Stat nebol garantom tychto poziciek. Ked niekto nema na splacanie, tak voci nemu maju byt vyvedene urcite kroky. Takto iba stat podporuje dalsie a dalsie zadlzovanie ludi a dalsie stuanie cien nehnutelnosti. Pozicky si ma brat len ten, kto je schopny splacat a nezalezi ci je tu covid, alebo by tu bola ina kriza. Ludia si mali spravit dostatocne rezervy, poistit uvery alebo jednoducho uvery nebrat.
18. 11. 2020   M.V.
Súhlas, je to racionálne, pretože úroky im nikto nepozastaví a dokonca im ani nedovolia prednostne splácať istinu, aby nemali toho na krku toľko aj s deťmi. Lenže keby sa niektorý líder teraz nechal počuť, že počet detí tiež má byť v súlade s dosiahnuteľnýni možnosťami rodín spoliehajúcich sa na seba a otázky pracovných síl plánovaných na platenie budúcich penzií nie sú ich starosť, potom by im propaganda okamžite predstavila vzdušné zámky.
18. 11. 2020   N
"Naďalej tak ostáva podiel úverov, ktoré sa po vypršaní moratória pravdepodobne nebudú splácať, pod jedným percentom na celkovom portfóliu retailových úverov," dodali analytici.
a čo asi tak ľudia v prieskume povedia ineho???? tato naivita a alibizmus ma desi. Ludia pracujuci v segmente HORECA boli aj pred covidom financne na hrane a teraz financne padaju volným padom. Som zvedavy co bude pisat NBS na jar 2021, dalsie alibisticke kraviny. A "štát" opäť povolí ďalší odklad.
1/1