Názory čitateľov


Názory k článku:
Koniec objednávkam z Číny za pár centov: Zásielky z tretích krajín už s DPH aj do 22 eur

4. 9. 2020   Frantisek Nahnevany
K propagande, ktorú šíri televízna stanica TA3.
Podnikatelia a všeobecne daňové subjekty si značnú časť dane tzv.DPH, ktorú už roky inkasujú pod zámienkou DPH od naivných a nič netušiacich spotrebiteľov, zákazníkov a všeobecne od občanov, tak túto značnú časť dane tzv.DPH si podnikatelia a všeobecne daňové subjekty ponechávajú.
27. 8. 2020   sdgb
Psychoapti a paraziti z Bruselu! Ale ved Cina sa uz davno nato pripravuje, tym ze ma sklady a firmy v EU. Uz dnes sa da u mnohych predajcov vybrat, ci mu ma byt tovar zaslany z Ciny alebo niektorej krajiny EU v ponuke! Ale kedy budete vy psychopati a paraziti z EU riesit z rovnopravnenie dotacii, socialnych davok a platov v EU! Vy spiny eurodarebacke!
27. 8. 2020   anonym
Osobne si myslim, ze toto je len zaciatok zaujimaveho vyvoja.
Lebo miliardy eur cez aliexpress, bangood, dealextreme a dalsie virtualne marketplace, pomozu po zavedeni tychto opatreni, zacat podnikat v Europe, to znamena zo vsetkym, mozno nie cely sortiment tovaru, ale fragmentalne podstatne serepeticky, navlacia v kontajneroch a mozno aj preclia, avsak najzaujimavejsie bude, ak sa pustia do vlastneho zasielania zasielok, alebo dokonca o ih priame dorucovanie.
Tym odcerpaju obrovske peniaze vecne stratovym a nenazranym firmam, ako je Slopacka Posta, DHL, EMS, UPC, etc..
A to bude mozno zaciatok konca mnohych internetovych a ozno aj kamennych predajni v celej EU.
Nebude to hned, ale postupne to pride.
27. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
Asi to tak bude. V každom prípade to bude tak ako je napísané v prvej vete: Zaujímavé.
27. 8. 2020   Peter
..a keď si balík odmietnem prevziať, kto zaplatí ďalšie výdaje??..🤣 😋
27. 8. 2020   kordiaka@seznam.cz
Je to dlboť lebo je mnoho vecí ,ktoré len tam sa dajú zadovážiť zase niekto zaloboval vo vláde alebo niekoho podplatil
27. 8. 2020   anonym
Konećne. Prećo by mali byt zvýhodňvané ćinské firmy. Eśte by si mala posta pýtat aspoň 30 EUR za colnú deklaráciu. Ved sem posielajú rôzne haraburdy a kradnú robotu. Aj Europské firmy presúvajú robotu do Ćíny ,kde to vyrobia lacno a potom to dováźajú do Europy ,kde podnikatelia musia platit vysoké mzdy a na ich zamestnancoch zarábajú.Naśtastie uź aj v Europe pochopili,źe Čína zneuźíva svoje postavenie. EU potrebuje svojho Trumpa.. Preto treba zaviest co najskôr ekologickú daň. Aby sa firmy presunuli naspät do Europy.
27. 8. 2020   anonym
To , ze nam akoze kradnu robotu -tak zato sa podakuj nenazranym kapitalistom v EU a USA ze od 80-ich rokov si koli minimalizacii nakladov preniesli vyrobu do ciny a na domacich kaslali !!! Keby tak zdegenerovana EU promptne zvysila cla na ocel ako na podrbane male balicky z ciny -boli by lepsie zdelali. Takto si ten brak kupis od usmievaveho sk podnikatela z jeho marzou a dph a budes vysmiaty ako leco.
27. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
A usmievavý sk podnikateľ si navyše značnú časť tzv.DPH, ktorú zinkasuje pod zámienkou DPH od naivného a nič netušiaceho zákazníka, ponechá.
27. 8. 2020   anonym
Presne tak
27. 8. 2020   apoliticky
Cina ti ziadnu robotu nekradne ty idiot ! Tak skus vyrabat ty ! preco sa neprilozis ty lenivy potkan ? na to ,,opatrenie,, doplati len chudoba ! ...ako vzdy !
26. 8. 2020   Globalista
V konečnom dôsledku vždy, keď zásielku zadržala Slovenská pošta na colné konanie, tak si pýta 5,6€ za konanie bez ohľadu na to či zásielka spĺňala podmienky colného konania alebo daňového doplatenia DPH a aj keď bola pod hodnotu 22€...takže neoprávnené obohacovanie sa, ale Slovenská Pošta má na to právo...
"Som rád, že sa takto EU stará o svojich podnikateľov..." a bolo by na čase aby sa v rámci EU zjednotili aj dotácie na poľnohospodárstvo, aby neboli naši poľnohospodári v takej nevýhode oproti ostatným členským štátom.... Nech teda aj tu zasiahne EU !!!
A keď sme už taký globallisti mala by byť aj cena práce v celej EU rovnaká... Aj cena energie a čo takto zjednotiť celú planétu, aby sme tým Číňanom nezávideli 16h pracovný deň a 7dňový pracovný týždeň za pár dolárov mesačne....
26. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
Podnikatelia /ale o.i. aj obchodníci, exekútori . . . s.r.o., a.s., . . ./ od roku 1993 odvádzajú štátu iba zlomok sumy dane tzv.DPH, ktorú pod zámienkou DPH denno-denne inkasujú od naivných a nič netušiacich spotrebiteľov, zákazníkov a všeobecne od občanov.
27. 8. 2020   ROBO
Pokiaľ viem, tak podnikatelia neodvádzajú celú DPH na výstupe, t.j. pri predaji tovaru, ale môžu si odrátať DPH z nakúpených tovarov na vstupe. To je princíp DPH, takže v podstate máš pravdu, ale divno si to podal...
27. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
Podávam to pravdivo.
Predovšetkým: Nákupná cena na vstupe alebo tiež cena vstupných nákladov nie sú pridanou hodnotou. Pridaná hodnota nie je ani cena /suma/ bez DPH resp. základ dane. /De facto cena, suma netto/.
Táto nekalá prax pri tzv.DPH sa od roku 1993 deje na Slovensku a tiež v Česku nasledovne:
Daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ inkasujú od klientov, zákazníkov, spotrebiteľov a všeobecne od občanov pod zámienkou DPH v skutočnosti FINANČNE VYŠŠIU daň, t.j. daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane a následne štátu odvedú de facto FINANČNE NIŽŠIU daň, t. j. daň z rozdielu ceny pri predaji /na výstupe/ a nákupnej ceny alebo ceny nákladov na vstupe. Týmto spôsobom si vyššie uvedené daňové subjekty značnú časť dane tzv.DPH ponechávajú.
Od roku 1993 je na Slovensku, ale aj v Česku tzv.DPH /tzv.daň z pridanej hodnoty/ podvodom na obyvateľstve a teda na štátoch. Podvodom par excellence.
Poznámka.
Tento podvod pôvodne die Mehrwertsteuer /Mwst./ vymyslel kedysi v roku 1919 podvodník Karl Friedrich von Siemens ako oklamanie a podvod na štátoch nemeckej ríše - Deutsches Reich. To je však iná /úvodná/ kapitola ohľadne podvodu tzv. DPH . . .
27. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
Ešte by som doplnil do druhého riadku. Pridaná hodnota nie je samozrejme ani cena /suma/ s DPH. /De facto cena, suma brutto/.
27. 8. 2020   Jožo
Blbosť ako mraky.Podnikateľ kupuje tovar s daňou, ktorú predajca odvádza ako DPH. Ak ho následne predá ďalej (väčšinou s maržou) ,zaplatí tiež daň z predaja, ale môže si odrátať sumu, ktorú zaplatil jeho dodávateľ. Takže podnikateľovi neostane z dane NIČ. Ostane mu jeho zisk, znížený o 20%, ktoré zaplatil ako "DPH". Samozrejme za predpokladu, že je poctivý a všetko eviduje. Ak nie, môže platiť vyššie uvedené s tým, že štátu NEODVEDÚ daň, ale to sú daňové podvody, ktoré má výberca dane (štát) odhaľovať a postihovať.
27. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
Podvod je už pri nákupnej cene, kde podnikateľ kupuje tovar s daňou, pretože nákupná cena nie je pridaná hodnota. Predajca v skutočnosti žiadnu daň z PRIDANEJ HODNOTY /DPH/ neodvádza. Predajca odvádza, keď teda už odvádza, de facto daň z rozdielu ceny pri predaji a ceny za ktorú tovar nadobudol.
A ďalej daň z predaja je daň z predaja. V žiadnom prípade to nie je daň z pridanej hodnoty /DPH/. Túto daň z predaja platí predovšetkým a všeobecne /bez ohľadu či sa jedná o podnikateľa, spotrebiteľa, zákazníka . . ./ hlavne kupujéci. Kupujúci ju zaplatí pri nákupe v skutočnosti pod zámienkou DPH ako finančne vyššiu daň, t.j. daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane. A pekne natvrdo. A nie štátu, ale daňovému subjektu. Daňový subjekt následe odvedie štátu de facto finančne nižšiu daň, t.j. daň z rozdielu ceny pri predaji /na výstupe/ a nákupnej ceny alebo ceny nákladov /na vstupe/. Toto sa deje samozrejme aj pri jednotlivých článkoch obchodného reťazca. Týmto spôsobom zostáva značná časť dane tzv.DPH daňovému subjektu.
Od roku 1919 pôvodne die Mehrwertsteuer /Mwst./ vymyslená podvodníkom Karl-Friedrichom von Siemens ako oklamanie a podvod na štátoch nemeckej ríše - Deutsches Reich, a následne Value added tax /VAT/, Impuesto sobre el valor aňadido /IVA/, Taxe sur la valeur ajoutée /TVA/ . . . a od roku 1993 tzv.daň z pridanej hodnoty /tzv.DPH/ sú podvodom na obyvateľstve a teda na štátoch alebo na kráľovstvách. Podvodom par excellence.
27. 8. 2020   Jožo
To je obyčajná hra so slovíčkami.Keď prídem do lekárne a vypýtam si bažanta, tak mi nedajú ozajstného bažanta, ale fľašu na močenie.Takisto "PRIDANÁ HODNOTA" u daňovákov neznamená, že som k tomu tovaru niečo pridal, nejako ho vylepšil... Je to jednoducho suma, ktorá sa odvádza štátu, aby mal z čoho fungovať. A je to najjednoduchší a najefektívnejší spôsob, ako tie peniaze získať.Jednoducho výrobca vyrobí nejaký tovar. Ten tovar má určitú CENU alebo iným slovom HODNOTU.Na to si štát pridá svoj podiel, ktorý nazval DPH. tento tovar predá obchodníkovi, ktorý si k nemu pridá svoju maržu, a teda zvýši HODNOTU produktu.Predá produkt zákazníkovi, ktorý ho zaplatí, a predajca z tejto sumy odovzdá 20(alebo 10)% štátu ako DPH.Následne si od štátu vypýta späť sumu, ktorú už raz štát dostal, a to vtedy, keď si ten tovar kúpil od predajcu (ten tú sumu odviedol štátu v dobe predaja). Odvedená suma je vždy vyššia, ako vrátená, takže tvrdiť, že značná časť dane ostáva daňovému subjektu, je bohapustá lož, alebo tvrdenie, ktoré môže zo seba vypotiť len niekto, kto v živote dane neplatil, alebo nevie rátať.
27. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
Z dôvodu neodkladnej práce Vám odpovedám až teraz.
V žiadnom prípade to nie je hra so slovíčkami. Nákupná cena, cena /suma/ bez DPH, základ dane, cena /suma/ s DPH, pridaná hodnota . . . Sú to základné ekonomické pojmy. Tieto dodnes nevedia rozlíšiť o.i. napríklad na Ekonomickej univerzite v Bratislave alebo trebárs aj na Institutu ekonomických studií Fakulty socialních věd Univerzity Karlovy v Prahe.
Požiadavka, nariadenie, príkaz . . . sú jednoznačné a jasné: DPH - daň z pridanej hodnoty. Táto daň, ktorá je finančne nižšia, nie je vôbec vyplácaná a následne inkasovaná na faktúrach, daňových dokadoch, pokladničných dokladoch, bločkoch a p., ak tieto obsahujú tzv.DPH. Vyplácaná a inkasovaná je de facto finančne vyššia daň t.j. daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane.
Štátu sa odvádza iba zlomok sumy dane, ktorú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . . od roku 1993 denno-denne inkasujú pod zámienkpou dane z pridanej hodnoty /DPH/ od klientov, spotrebiteľov, zákazníkov a všeobecne od občanov. Značnú čaeť dane si daňové subjekty ponechávajú.
Pri narábaní s tzv.DPH sa inkasuje vyššia suma dane tzv.DPH a štátu sa odvádza nižšia suma dane tzv.DPH.
Pridaná hodnota je rozdiel medzi predajom /výstupom/ a nákupom /vstupom/ resp. medzi ich cenami /sumami/.
Zákazník zaplatí de facto daň z ceny produktu a nie daň z pridanej hodnoty, ktorá sa od neho požaduje, ktorá sa mu nariaďuje, krorá sa mu prikazuje . . . /viď príslušné daňové dokumenty/.
A ďalej. Obchodík dostane prípadne sumu spät v podobe tzv.vratky DPH, ktorá /tá vratka/ však v skutočnosti nie je vratkou dane z pridanej hodnoty, ale je to niečo obludnejšie. V skutočnosti je to vratka dane z nákupnej ceny po prípade vratka dane z ceny /sumy/ bez DPH resp zo základu dane. A takáto vratka je finančne vyššia ako "by bola" skutočná vratka DPH /vratka dane z pridanej hodnoty/. Podvod na štáte.
Pri tzv.DPH sa pre štát kumulujú straty. Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK /od roku 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od roku 2009 Euro/.
Keď budú daňové subjekty odvádzať sumu dane tzv.DPH v plnej výške, tak ako ju od roku 1993 denno-denne inkasujú všeobecne od občanov, tak bude v štátnej kase financií že až.
29. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
Oprava.
Štvrtý odstavec: . . . pod zámienkou . . .
Približne v strede: Značnú časť dane . . . a ešte upresním:. . . finančne vyššia suma dane tzv.DPH a štátu sa odvádza finančne nižšia suma dane tzv. DPH.
A ďalej: Obchodník . .
... resp. zo . . .
26. 8. 2020   JohnyDee
Ak to bude tak ako pisu, tak to znamena ze DPH co je do 22 eur smiesne, no nastupuje ze to potom pojde postou ta si vypytala cca 5eur, ak dobre pamatam. Za skladne :) a musel som ist po to na postu. Ak by som neprisiel do par dni plus dalsie skladne. Proste BRUTALNE sa to predrazi a prestane Aliexpress. Mal som aj ich akcie, ale po tejto info som predal. Ide podla vsetkeho o nariadenie EU.
26. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
Tzv.DPH znamená tú skutpčnosť, že to de facto daň z pridanej hodnoty ani nie je.
26. 8. 2020   freemn@seznam.cz
Kontrolní otázka: bude se to týkat všech členských zemí v EU ?
To si zjistim tady to kur.a
1/2staršie